Chakalaka z Morugą Yellow

Co jeszcze można z papryki...

Chakalaka z Morugą Yellow

Postprzez HolzstockG » 14 wrz 2018, o 21:01

Zrobiłem sobie chakalake.
Użyłem papryki słodkiej zielonej i czerwonej, pomidory bez skórki, kukurydzę, marchewkę, bulion, cebulę, czosnek, curry i imbiru. Oczywiście do tego wszystkiego papryka stulejarz Moruga Yellow <chili> (cała wrzucona, ale posiekana).
God damn it jakie to ostre :shock:
Zjadłem małą porcję z chlebkami naan oraz serkiem grani. Teraz pije sobie IPA, aby jakoś odpocząć 8-)
Moc tej papryki po 30 minutach nadal czuje, jakby swego rodzaju szok. Na początku lekki ból głowy i jakby drgawki. Przez chwilę się wystraszyłem :shock:
Cały przepis na chakalakę wziąłem stąd (możecie coś dodać od siebie, jak ja kukurydzę) -> [deleted]
Chlebki naan -> [deleted]
Avatar użytkownika
HolzstockG

ŚWIEŻAK
 
Posty: 1
Dołączył(a): 9 sie 2017, o 00:36
Papryki:

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Powrót do Sosy, dipy, marynaty

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości