Strona 1 z 1

Jimmy Nardello's

PostNapisane: 27 cze 2012, o 16:10
przez V3rtyX
Nazwa: Jimmy Nardello's

Gatunek: C.annuum

Kraj pochodzenia: Wlochy

Wielkość owoców: 15-20cm

Kolorystyka: zielone->czerwone

Wysokość krzaka: 60cm

Informacje:
Slodka odmiana przywieziona z Wloch do USA przez Jimmy'ego Nardello. Jest uwazana za najlepsza papryke do smazenia/pieczenia. jest bardzo slodka.
Obrazek

Re: Jimmy Nardello's

PostNapisane: 2 sie 2018, o 19:52
przez latus
witam a nadaje sie ona do suszenia?

Re: Jimmy Nardello's

PostNapisane: 5 sie 2018, o 15:14
przez Mih-san
Raczej nie.

Re: Jimmy Nardello's

PostNapisane: 5 sie 2018, o 21:18
przez solymr
Tak, jak najbardziej, tradycyjnie poprzez przewleczenie nitki przez szypułkę. Ale w suszarce również można.

Re: Jimmy Nardello's

PostNapisane: 6 sie 2018, o 19:25
przez latus
solymr napisał(a):Tak, jak najbardziej, tradycyjnie poprzez przewleczenie nitki przez szypułkę. Ale w suszarce również można.


To swietnie sie składa podobno jest bardzo słodka zamawiam u Ciebie Panie Solymr 20 pestek jeśli można :)

Re: Jimmy Nardello's

PostNapisane: 6 sie 2018, o 21:44
przez solymr
Spoko, ale pod warunkiem, że syn nie zje ich zanim ich nie wydłubię, bo wie, że to papryczki dla niego i tupie i tupie pytając kiedy będą czerwone. A dwa to otwarta uprawa, a obok rosną takie odmiany jak Aji Mango, MOA Scotch Bonnet Red, Yellow Bhut więc jakieś krzyżówki mogą powstać, na plus za to, że jest to uprawa ekologiczna w ziemi :)
Tak wyglądał krzaczek 2,5 tyg. temu. 14810
Poza tym przeżył 7 dni bez podlewania bez widocznych oznak braku wody :)