Strona 3 z 3

Re: Wytwórnia pizzy - Lublin

PostNapisane: 14 paź 2013, o 15:42
przez Psyhe
Jako że pani nie odpisała mi na PW to napiszę tutaj

NIKT nie dostał bana ! poprosiłem tylko żeby wyjaśnić o co chodzi z multikontami które są u nas zabronione

Re: Wytwórnia pizzy - Lublin

PostNapisane: 14 paź 2013, o 16:23
przez kostekdolata
Moje konto jest prywatne tamtym kontem zarządza kierownictwo jedyny wspólny mianownik to komputer i sieć wifi w pracy. A co chodzi o bana sugerował go wlodizw ale to już nie ważne.

Po dyskusji na temat konsekwencji pizzy z ukrytymi niespodziankami kierownictwo poinformowało mnie iż dowiedzą się jak to wygląda od strony zdrowotnej zasięgając informacji w sanepidzie i jak tylko je zdobędą poinformują i klientów pizzerii o ryzyku bądź jego braku jak i forumowiczów.
Choć jak już wcześniej pisałem każdy z klientów jest informowany już teraz przy zamawianiu o tym jak ostra jest papryka.
Nie chcemy żeby nasza pizzeria była źródłem zagrożenia dla klientów wręcz przeciwnie od dłuższego czasu chcemy zapewnić amatorom ostrzejszego jedzenia możliwość zamówienia w pizzerii rzeczy, które spełnią ich wymagania. głównymi zamawiającymi nową pizzę i nową paprykę w naszej ofercie są głównie osoby jedzące ostre pizze które od dłuższego czasu zamawiają u nas nagą jolokię w proszku jak i w całości dlatego też wychodzimy na przeciw potrzebom naszego rynku i oferujemy im coś mocniejszego.<chili>

Mam nadzieję iż inicjatywy kierownictwa pizzerii będą raczej mile widziane w gronie forumowiczów. Wszyscy chcemy żeby osoby jadające pikantne potrawy mieli możliwość próbowania nowych mocniejszych rzeczy. :) pozdrawiam :)

Re: Wytwórnia pizzy - Lublin

PostNapisane: 14 paź 2013, o 16:36
przez Psyhe
No i spoko ;)

Re: Wytwórnia pizzy - Lublin

PostNapisane: 16 paź 2013, o 18:03
przez hanka
WytwórniaPizzy napisał(a):Tak. Efekt przerażający. Każdy jest podczas zamówienia informowany o tym. Wiele osób rezygnuje jak pracownik mówi, że jest niezjadliwa :)

a dziwisz się? kupiłabyś coś co sprzedawca nazywa "niezjadliwym"? :roll:
napiszcie skalę SHU z porównaniem do SHU sosu tabasco, który wszyscy znają.


ps: a wlodziwem się nie przejmujcie, on często cierpi na nagły ostry ból dupy ;)

Re: Wytwórnia pizzy - Lublin

PostNapisane: 16 paź 2013, o 18:05
przez Psyhe
hanka napisał(a):ps: a wlodziwem się nie przejmujcie, on często cierpi na nagły ostry ból dupy ;)


:lol:

Re: Wytwórnia pizzy - Lublin

PostNapisane: 16 paź 2013, o 18:52
przez wlodizw
hanka, ale ja zawsze jak widzę bzdury na temat chili pisane mam misję aby walczyć o poprawność zamieszczanych informacji. Ty przeczytasz i olejesz.
Kultywujemy ostre jedzenie i staramy się aby informacje były poprawne. Nie raz już wspólnymi siłami zgasiliśmy laika wszechwiedzącego. Konta na yt "geniuszy" były zamykane, książki takich "inteligentów" jak pan Przemysław M. były obśmiewane, a do wydawnictwa pisane maile z wyszczególnieniem nieprawidłowości.
O prawdę na temat ostrych papryk trzeba dbać a ludzi uświadamiać! Tyle. :)

Re: Wytwórnia pizzy - Lublin

PostNapisane: 17 paź 2013, o 20:16
przez kostekdolata
wlodizw napisał(a):hanka, ale ja zawsze jak widzę bzdury na temat chili pisane mam misję aby walczyć o poprawność zamieszczanych informacji. Ty przeczytasz i olejesz.
Kultywujemy ostre jedzenie i staramy się aby informacje były poprawne. Nie raz już wspólnymi siłami zgasiliśmy laika wszechwiedzącego. Konta na yt "geniuszy" były zamykane, książki takich "inteligentów" jak pan Przemysław M. były obśmiewane, a do wydawnictwa pisane maile z wyszczególnieniem nieprawidłowości.
O prawdę na temat ostrych papryk trzeba dbać a ludzi uświadamiać! Tyle. :)



tak tylko można to robić w sposób nie uwłaczający innym skoro już chcesz uświadamiać. A pisałem już, że jeżeli tak wciągnęła Cię (wlodizw) misja naprawy świadomości społeczeństwa i "laików wszechwiedzących" na temat ostrych papryk nie gnój ich tylko tych którzy te informacje dostarczają. Jak ktokolwiek ma być poprawnie świadomy skoro skala SHU podana na ogólnodostępnej wikipedii jest wg Ciebie błędna?

Chilli w tej skali jest dużo niżej niż TS (Trinidad Scorpion) i w pizzerii nikt nie pisał że jest inaczej. Zasięgnęliśmy wszyscy tych informacji z ogólnie dostępnego źródła, jeżeli są one złe to źródło trzeba poprawić a nie ganić tych którzy szukają informacji.

Teraz wiemy, że w innych miejscach te informacje się znajdują i szukamy dalej żeby poprawiać swoje błędy.

Hanka - kolega z wytwórni źle napisał - pracownicy informują że papryka nie jest "niezjadliwa" lecz że bardzo ale to bardzo ostra ew że jest mega ostra. Co chodzi o skalę SHU już kilka razy pisaliśmy to na naszym FB i na stronie o niej więc każdy kto się zainteresuje może sobie sprawdzić.

TS cieszy się popularnością u naszych klientów wielu zaczęło zamawiać głównie ze względu na to iż mamy ją w ofercie i są zadowoleni i mamy nadzieję iż nadal tak pozostanie.

W niedalekiej przyszłości jeśli się uda zaopatrzymy się w pozostałe papryki o mocniejszych możliwościach po to by nasi klienci mieli możliwość spróbowania swoich sił z najostrzejszymi paprykami świata. Po za tym każdy z nas chciałby mieć te możliwość kiedyś powiedzieć, że miał sposobność i wykorzystał ją jedząc najostrzejsze papryki z całego świata i my w naszej pizzerii chcemy do tego dążyć i umożliwić to chętnym.

Pozdrawiam :)

Re: Wytwórnia pizzy - Lublin

PostNapisane: 28 paź 2013, o 17:26
przez MM.MM
Tak się składa że papryczki macie z mojej uprawy :D

Jest to dla sprostowania TRINIDAD SCORPION MORUGA RED a nie BUTCH T :?

Nie widzę sensu wkładania do pizzy jakiejkolwiek ostrzejszej papryki jak 99,9% zamawiających zwróci np. Dorset Nagę szybciej niż ją zje :) <chili> <chili> haha

Re: Wytwórnia pizzy - Lublin

PostNapisane: 20 wrz 2014, o 19:49
przez WytwórniaPizzy
Dzień dobry :)

Przepraszam za odmrażanie starego posta, ale dla miłośników ostrych papryk oraz pizzy w Lublinie będzie to wiadomość dość cenna.

Dostępne są naturalne z polskiej hodowli papryczki: Trinidad Butch T, Trinidad Scorpion Moruga :)

Do pizzy lub oddzielnie.

Pozdrowienia :)

Re: Wytwórnia pizzy - Lublin

PostNapisane: 21 wrz 2014, o 22:37
przez xlukaszox
WytwórniaPizzy napisał(a):Dzień dobry :)

Przepraszam za odmrażanie starego posta, ale dla miłośników ostrych papryk oraz pizzy w Lublinie będzie to wiadomość dość cenna.

Dostępne są naturalne z polskiej hodowli papryczki: Trinidad Butch T, Trinidad Scorpion Moruga :)

Do pizzy lub oddzielnie.

Pozdrowienia :)


Doradziłbym celować za coś mniej ostrego i dobrego w smaku ;)