Coś na kolacyjke.

Przepisy na potrawy nie tylko ostre

Re: Coś na kolacyjke.

Postprzez wolek68 » 21 wrz 2014, o 11:00

Ancho Poblano faszerowane mięsem,serem żółtym,komosą,Jalapeno,Serrano,Pasilla Bajo.
foto 915.jpg

foto 919.jpg
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Avatar użytkownika
wolek68

VIP
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 1855
Images: 11
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 06:48
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 12
Papryki:

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Re: Coś na kolacyjke.

Postprzez JoaGall24 » 26 wrz 2014, o 15:58

Same pyszności :)
Avatar użytkownika
JoaGall24

ŚWIEŻAK
 
Posty: 3
Dołączył(a): 26 wrz 2014, o 10:40
Papryki:

Re: Coś na kolacyjke.

Postprzez Dziunia87 » 26 wrz 2014, o 23:13

I to tak poieczone bez żadnego sosu w tym szkle? Nie przywarło?

Jak można to proszę cały przepisik :D
Avatar użytkownika
Dziunia87

ROZGADANY
 
Posty: 390
Dołączył(a): 10 wrz 2014, o 22:08
Lokalizacja: Szczecin
Pochwały: 14
Papryki:

Re: Coś na kolacyjke.

Postprzez wolek68 » 27 wrz 2014, o 15:11

Dałem oliwy na dno troszke.
Farsz to mięso wołowo-wieprzowe mielone i przesmażone do tego ugotowana komosa(może być ryż).
Przesmażona cebulka,czosnek razem z pokrojonymi:Jalapeno,Serrano,Pasilla Bajio i przyprawa meksykańska.
Starty żółty ser.
Mieszamy wszystko razem i nadziewamy Ancho Poblano lub jakąś inną papryke.
Do piekarnika na 200 stopni,20 minut.
Avatar użytkownika
wolek68

VIP
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 1855
Images: 11
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 06:48
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 12
Papryki:

Re: Coś na kolacyjke.

Postprzez wlodizw » 28 wrz 2014, o 21:44

Ja tu nie widzę ancho. Z resztą ancho to raczej ciężko nadziewać czymkolwiek. Janek mylisz nazewnictwo.
Poblano i owszem ale nie ancho. Ani nie ancho ani mulato.
trans-8-metylo-N-wanilino-6-nonenamid rządzi


Obrazek
Avatar użytkownika
wlodizw

VIP
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 2311
Images: 114
Dołączył(a): 19 kwi 2011, o 10:10
Lokalizacja: Łódź
Pochwały: 7
Papryki: lubię jeść i lubię jak mnie po nich piecze tu i tam...

Re: Coś na kolacyjke.

Postprzez wolek68 » 29 wrz 2014, o 06:13

To jest Ancho Pablano od "Sierra"
viewtopic.php?f=24&t=3112&start=110
Avatar użytkownika
wolek68

VIP
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 1855
Images: 11
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 06:48
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 12
Papryki:

Re: Coś na kolacyjke.

Postprzez Syndi » 29 wrz 2014, o 07:56

Spox, obaj macie rację. Była dyskusja na ten temat:
http://www.chilihead.pl/viewtopic.php?f=57&t=686
zresztą to samo jest z Chilacą i Pasillą... i nie zdziwię się, jak niedługo zobaczę odmianę Jalapeno o nazwie Chipotle :D
Obrazek Obrazek
Avatar użytkownika
Syndi

CHILIHEADMOD
SUPER CHILIHEAD
 
Posty: 1304
Images: 52
Dołączył(a): 16 maja 2011, o 16:13
Lokalizacja: wieś niedaleko od Stolicy
Pochwały: 20
Highscores: 1
Papryki: ...są dla mnie najważniejszą przyprawą

Re: Coś na kolacyjke.

Postprzez Syndi » 8 paź 2014, o 16:37

Co prawda nie na kolacyjkę, tylko a obiadek... Enchilada
P1010011.JPG

P1010010.JPG


Autor postu otrzymał pochwałę
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Obrazek Obrazek
Avatar użytkownika
Syndi

CHILIHEADMOD
SUPER CHILIHEAD
 
Posty: 1304
Images: 52
Dołączył(a): 16 maja 2011, o 16:13
Lokalizacja: wieś niedaleko od Stolicy
Pochwały: 20
Highscores: 1
Papryki: ...są dla mnie najważniejszą przyprawą

Poprzednia strona

Powrót do Nasze przepisy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości