Strona 1 z 1

Passata ostry sos pomidorowy z paprykami chili do wszystkieg

PostNapisane: 26 maja 2020, o 10:51
przez pali2razy.pl
Passata ostry sos pomidorowy z paprykami chili do makaronu, pizzy i mięs.

Passata ostry sos pomidorowy z paprykami chili. Poniżej pokazujemy naszą wersję ostrego sosu pomidorowego z paprykami chili. W zależności od”odporności” na ostre jedzenie możemy użyć dowolnych odmian papryk chili. Używamy tylko i wyłącznie naturalnych składników. Od kilku miesięcy oprócz papryk i pomidorów uprawiamy zioła, których nasiona sprowadzone zostały z ekologicznych upraw z południa Europy.

Obrazek

http://pali2razy.pl/passata-ostry-sos-pomidorowy-z-chili/

Składniki na własny ostry sos pomidorowy ( passata ) z paprykami chili i ziołami
Składniki w proporcjach na 1 kg pomidorów :

– pomidory 1kg – odmiana Marzano lub Lima
– chili różnych odmian od 50 do 150g
– rozmaryn 20 świeżych dużych igieł
– bazylia 15 świeżych listków dużych
– 3 ząbki czosnku
– pół cebuli
– łyżka soli

Zapraszamy do lektury.