Passata ostry sos pomidorowy z paprykami chili do wszystkieg

Przepisy na potrawy nie tylko ostre

Passata ostry sos pomidorowy z paprykami chili do wszystkieg

Postprzez pali2razy.pl » 26 maja 2020, o 10:51

Passata ostry sos pomidorowy z paprykami chili do makaronu, pizzy i mięs.

Passata ostry sos pomidorowy z paprykami chili. Poniżej pokazujemy naszą wersję ostrego sosu pomidorowego z paprykami chili. W zależności od”odporności” na ostre jedzenie możemy użyć dowolnych odmian papryk chili. Używamy tylko i wyłącznie naturalnych składników. Od kilku miesięcy oprócz papryk i pomidorów uprawiamy zioła, których nasiona sprowadzone zostały z ekologicznych upraw z południa Europy.

Obrazek

http://pali2razy.pl/passata-ostry-sos-pomidorowy-z-chili/

Składniki na własny ostry sos pomidorowy ( passata ) z paprykami chili i ziołami
Składniki w proporcjach na 1 kg pomidorów :

– pomidory 1kg – odmiana Marzano lub Lima
– chili różnych odmian od 50 do 150g
– rozmaryn 20 świeżych dużych igieł
– bazylia 15 świeżych listków dużych
– 3 ząbki czosnku
– pół cebuli
– łyżka soli

Zapraszamy do lektury.
Avatar użytkownika
pali2razy.pl

NOWY
 
Posty: 36
Dołączył(a): 11 wrz 2017, o 16:24
Lokalizacja: Polska
Papryki: pali2razy.pl - specjaliści od ostrych papryk

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Powrót do Nasze przepisy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości