Habanero Chutney z cynamonowym mango

Przepisy na potrawy nie tylko ostre

Habanero Chutney z cynamonowym mango

Postprzez wolek68 » 15 wrz 2011, o 10:34

Ostatnio robiłem coś takiego:

2 szklanki pokrojonego w kostkę Mango (2 małe)
1/2 szklanki posiekanej cebuli
2 Habanero, drobno posiekane
1/2 szklanki brązowego cukru
1/2 szklanki czerwonego octu winnego
1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
1 łyżka masła
1 zmielony pieprz łyżka
1 łyżka soli
1 łyżka cynamonu
1 łyżka papryki w proszku
1 łyżki skrobi kukurydzianej

W rondelku na średnim ogniu, stopić masło. Dodaj cebulę i Habanero. Mieszaj przez dwie minuty. Dodaj mango, sól, pieprz, cynamon i papryke. Mieszaj dodatkowe 2 minuty. Dodaj octu, wina i cukru brązowego cukru i doprowadzić do wrzenia. Gotować 10-12 minut, aż dodatkowe wino i ocet są prawie całkowicie zredukowane, stale mieszając. Dodaj skrobie kukurydzianą i wymieszaj, aż dobrze się połączą. Zdjąć z ognia i ostudzić. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
Ja to robiłem na obiadek z grilowaną piersią indyczą i świeże warzywka do tego.Wersja z grilowaną tilapią też pychota(na foto).
02.jpg
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Avatar użytkownika
wolek68

VIP
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 1855
Images: 11
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 06:48
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 11
Papryki:

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Powrót do Nasze przepisy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

cron