Słuchajcie przed chwilą zrobiłem, zjadłem i jak dla mnie rewelka.
Składniki:
-500g mielonej wołowiny
-Puszka fasoli czerwonej (ja użyłem z Lidla z tygodnia Meksykańskiego)
-Puszka pomidorów w kawałkach
-650ml Rosołu z kury (ja miałem z kostki)
-1 cebula
-4 Ząbki czosnku
-olej
-1 Papryka ostra (wybór zależy od tego jak ma być ostra)
-sól, pieprz, chili w proszku
-Ser do posypania
Na patelni podsmażamy cebulę, dodajemy sprasowany czosnek i chwile razem podsmażamy. Dodajemy mielone, solimy, pieprzymy, dodajemy papryczkę w proszku i wszystko chwilę trzymamy na ogniu (aż mięso nie będzie czerwone). Następnie przerzucamy do garnka, wlewamy rosół, dodajemy fasolę i pomidory. Dodajemy paprykę chili pokrojoną na małe kawałki. Doprawiamy jeśli jest za mało słone/pieprzne/paprykowe. Wszystko jeszcze chwile gotujemy. Na koniec dodajemy ser (już na talerzu).
Smacznego