Dietetyczny kurczak na zielonej pierzynce

Przepisy na potrawy nie tylko ostre

Dietetyczny kurczak na zielonej pierzynce

Postprzez GregKrak » 25 kwi 2015, o 06:06

PRZEPIS NA KURCZAKA NA ZIELONEJ PIERZYNCE - danie dietetyczne

9149

Składniki:
- pierś z kurczaka (170g)
- 1 twarde jabłko (do kolacji ½ jabłka)
- pół główki małej sałaty lodowej (można sobie pomniejszyć tę ilość, bo sałata nie ma prawie
kalorii)
- 2 łyżki oliwy z oliwek (do kolacji 1,5 łyżki)
- sok z limonki (do kolacji sok z ½ limonki albo jednej małej)
- łyżka ostrej musztardy (do kolacji ½ łyżki)
- 3 łyżki octu winnego jabłkowego (do kolacji 2 łyżki)
- sól, pieprz

Przygotowanie:
Mięso opłukać, posolić, pokroić w paseczki. Z oliwy, limonki, musztardy i pieprzu zrobić
marynatę. Zanurzyć mięso w marynacie i odstawić na ok. 2 godziny do lodówki. Po wyciągnięciu
z lodówki dusić ok. 10 minut na patelni. Zdjąć z ognia i odstawić do wystygnięcia.
Na patelnię wlać ocet winny oraz resztę marynaty. Podgrzewać całość przez 2 minuty.
W tym czasie wyłożyć półmisek poszarpaną sałatą. Pokrojone w cienkie plasterki jabłka ułożyć na
sałacie. Mięso przełożyć na sałatę i polać sosem z patelni.
Obrazek
Avatar użytkownika
GregKrak

SPONSOR
UŻYTKOWNIK
 
Posty: 182
Images: 33
Dołączył(a): 25 mar 2015, o 19:49
Pochwały: 7
Papryki:

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Powrót do Nasze przepisy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości

cron