Skrzydełka ilość dowolna
Trochę masła
sól
sos (jaki patrz niżej)
Wszystkie składniki zależą od ilości skrzydełek.
Bierzemy skrzydełka, dzielimy na trzy bądź dwie części (nie którzy nie lubią 3 części skrzydełka i wyrzucają), oprószamy solą i zostawiamy na około 30minut.
Następnie w zależności od możliwości:
a)smażymy na głębokim oleju
b)grilujemy
c)smażymy normalnie na patelni
W rondelku rozpuszczamy masełko i dodajemy sos. Mieszamy i dodajemy skrzydełka. Muszą się dokładnie tym sosem oblepić następnie wyjmujemy i smacznego.
Sos to już wybór kto i co lubi. Jeżeli chcemy użyć bardzo ostrego, to radzę użyć tylko kilka kropelek, bo może się okazać, że nie będziemy potem takich skrzydełek zjeść.
Ostatnio dodałem MDI i powiem tak, wyszło bardzo smaczne z lekką nutką wędzonki.