Homar zapiekany z pikantnym masłem

Przepisy na potrawy nie tylko ostre

Homar zapiekany z pikantnym masłem

Postprzez V3rtyX » 1 maja 2014, o 09:55

SKladniki:

-homar zywy lub martwy
-maslo
-czosnek niedzwiedzi
-czosnek
-ulubione chili
-limonka
-sol

Jezeli homar jest zywy to go zabijamy wbijajac noz w glowe, przecinamy go na pol i dokladnie czyscimy(sa filmiki na youtube jak to zrobic). Drobno siekamy czosnek niedzwiedzi, chili i ewentualnie jeden zabek czosnku jezeli lubimy bardzo czosnkowe, dodajemy maslo i szczypte soli(proporcje dowolne). Ucieramy w mozdzierzu az do uzyskania ladnej konsystencji. Odstawiamy maslo na mniej wiecej godzine by smaki sie wymieszaly. Pokrywamy polowki homara maslem(nie zalowac), przecinamy szczypce na pol i dodajemy troche masla do srodka i odstawiamy do lodowki by homar przesiakl smakiem.
Na koniec grillujemy lub pieczemy w piekarniku(mniej wiecej 25 minut) i przed podaniem przyprawiamy sokiem z limonki.

Fotka bedzie pozniej.

-- 1 maja 2014, o 12:36 --

Przed
Obrazek

-- 1 maja 2014, o 13:20 --

Gotowe danie Obrazek
'Królestwo Boże jest w was i wokół was... nie w pałacu z drewna i kamienia. Królestwo Boże jest w was i wokół was... nie w budynkach z drewna i z kamienia. Rozłup kawałek drewna, a będę tam
Ktokolwiek odkryje znaczenie tych prawd nie zazna śmierci.
Avatar użytkownika
V3rtyX

SUPER CHILIHEAD
 
Posty: 1302
Images: 79
Dołączył(a): 24 maja 2011, o 12:56
Papryki:

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Re: Homar zapiekany z pikantnym masłem

Postprzez karlos » 4 maja 2014, o 17:42

Smacznie wygląda, ale to chyba przystawka przed głównym daniem :)
kocham chili pod każdą postacią :)
Obrazek
Jeśli lubisz chili i cycki to kliknij w baner powyżej <chili>
MIEJSCE NA SPAM--->
Avatar użytkownika
karlos

VIP CHILIHEAD
 
Posty: 2098
Images: 28
Dołączył(a): 5 maja 2011, o 14:39
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 1
Papryki:

Re: Homar zapiekany z pikantnym masłem

Postprzez tomaszek » 4 maja 2014, o 20:16

Hmm..super,uwielbiam owoce morza,homara nie jadłem ze sto lat,a uprawę czosnku niedźwiedziego planuję w tym roku.
tomaszek

SPONSOR
MŁODY CHILIHEAD
 
Posty: 525
Images: 17
Dołączył(a): 26 sie 2012, o 09:49
Lokalizacja: mazowieckie
Pochwały: 47
Papryki: c.annum,c.chinense,c.baccatum.c.frutescens,frutescens itp... ;)


Powrót do Nasze przepisy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

cron