Dzisiaj na szybko zrobiłem sobie pizze według przepisu Charliego. Ser, kabanosy, pieczarki, 2 liscie czosnku niedźwiedziego, i z racji że miałem marynowane Jalapeno w piwnicy a nie chciało mi się lecieć, to żeby zaostrzyć smak dodałem rzodkiewki- odmiana rzodkiewka red trynidad scorpion
. Do mąki dałem małą łyżeczkę oregano i smakowało mi bardzo. Ciasto ładnie wyrosło, więc było ciutek grubsze niż zwykle ale wyszło smaczne. Na koniec polałem Srirachą dość mocno. Chyba dzisiaj najsmaczniejsza mi wyszła
W sumie z drożdży świeżych lepiej mi wychodzi ciasto jak z tych instant. Polecam
Ta blacha to był strzał w 10. Super sie na niej piecze. Tę pizzę piekłem 8-9min i wyszła bardzo smaczna.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.