Bób z boczkiem

Przepisy na potrawy nie tylko ostre

Re: Bób z boczkiem

Postprzez hanka » 18 lip 2013, o 13:17

sic napisał(a):Wszystkie strączkowe soli się pod koniec gotowania! nie tylko bób!!! z kilku powodów przede wszystkim sie szybciej gotują, mają inną konsystencje i unika się pierdziawki/wzdęć.

akurat to zależy od saponin w strączkach, więc należy zawsze wymienić wodę z moczenia, albo pozbierać łyżką pianę, która wyłazi w trakcie gotowania ;)


a bób? byłam święcie przekonana, że nienawidzę bobu, a ostatnio mi zasmakował zwykły chamski młody bób z wody.
nie wiem dlaczego całe życie bób mi śmierdział.
Wsadzę ci głowę do pralki.
Avatar użytkownika
hanka

VIP
MŁODY CHILIHEAD
 
Posty: 518
Dołączył(a): 8 maja 2011, o 13:52
Lokalizacja: kraków
Papryki:

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Re: Bób z boczkiem

Postprzez Psyhe » 18 lip 2013, o 13:59

Bób jadłem po raz pierwszy z tego przepisu było bardzo dobre
Co do bobu miałem chyba jakiś stary bo łuskać musiałem łupinki no i nie jest to taka rewelacja żeby płacić za niego tyle co kosztuje na chwile obecną
Obrazek
Avatar użytkownika
Psyhe

CHILIHEADMOD
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 1809
Images: 99
Dołączył(a): 5 maja 2011, o 16:57
Lokalizacja: U królowej na kolanach
Pochwały: 6
Highscores: 3
Papryki:

Re: Bób z boczkiem

Postprzez sic » 18 lip 2013, o 14:35

Ja bobu jem teraz na potęgę, własnie gotuje mi sie cały gar :D .... swoją drogą chce spróbować zrobić BOBO-KLOPSY w weekend, zobaczę co z tego wyjdzie
Avatar użytkownika
sic

CHILIHEAD TEAM
CHILIHEAD
 
Posty: 714
Dołączył(a): 5 maja 2011, o 17:32
Lokalizacja: Silesia
Pochwały: 2
Papryki:

Poprzednia strona

Powrót do Nasze przepisy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości