Potrzebujemy na chili:
- 0,5 kg mielonej wołowiny
- 1średnia cebula
- 2 łyżki ostrej papryki (dowolnie, zależy jak ma być ostre)
- łyżeczka soli i pieprzu
- 2 łyżki mąki
- pół szklanki wody
- pomidory w puszcze (Ja miałem całe to je zblendowałem)
- oliwa z oliwek
- starty ser (ja użyłem parmezanu)
Na Hot Dog-i
- angielka lub bagietka
- parówki
Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę.
Następnie zdejmujemy cebulę i na patelnie wrzucamy mielone, podsmażamy a następnie dokładamy chili, pieprz i sól. Po chwili jak wszystko dobrze się wymiesza dodajemy mąkę.
Dodajemy do wołowiny cebulę oraz dolewamy wodę, a następnie dorzucamy pomidory.
Wszystko razem jeszcze chwilę dusimy.
Następnie bierzemy angielkę lub bagietkę i dzielimy na porcje.
Można je podgrzać w mikrofali, piekarniku lub na patelni - ja użyłem tej trzeciej aby nam się ładnie zrumieniły.
Następnie do bułki wkładamy parówkę, dokładamy chili i przysypujemy serem.
Smacznego.