Szynka drobiowa- parzona

Przepisy na potrawy nie tylko ostre

Re: Szynka drobiowa- parzona

Postprzez xlukaszox » 30 mar 2013, o 13:02

bardzo trudne już mi wlodi wytłumaczył wszystko ;)
Avatar użytkownika
xlukaszox

SUPER CHILIHEAD
 
Posty: 1217
Images: 280
Dołączył(a): 19 cze 2011, o 16:01
Lokalizacja: Ziemia Lubelska
Pochwały: 12
Papryki: http://www.hot-chili.com

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Re: Szynka drobiowa- parzona

Postprzez heartless » 30 mar 2013, o 21:16

Najnormalniej w świecie upieczona w piekarniku karkówa. Co jakiś czas smarowana bejcą w klimacie BBQ. Wcześniej peklowana na mokro.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Avatar użytkownika
heartless

ROZGADANY
 
Posty: 218
Dołączył(a): 17 sty 2012, o 15:41
Papryki:

Re: Szynka drobiowa- parzona

Postprzez ras13 » 14 kwi 2013, o 20:38

Tym razem wersja z szynki mielonej, z dodatkiem proszku z chili i kolorowym pieprzem w całości.

2960
Avatar użytkownika
ras13

MŁODY CHILIHEAD
 
Posty: 539
Images: 312
Dołączył(a): 6 cze 2011, o 19:16
Lokalizacja: whitestock
Pochwały: 2
Papryki:

Re: Szynka drobiowa- parzona

Postprzez ras13 » 20 kwi 2013, o 20:29

Dzisiaj pierś z kurczaka.
3035
Avatar użytkownika
ras13

MŁODY CHILIHEAD
 
Posty: 539
Images: 312
Dołączył(a): 6 cze 2011, o 19:16
Lokalizacja: whitestock
Pochwały: 2
Papryki:

Re: Szynka drobiowa- parzona

Postprzez Psyhe » 21 kwi 2013, o 12:07

Ras nie masz wrażenia że drób jest taki jakby "jałowy" suchy nie wiem jak to określić
Obrazek
Avatar użytkownika
Psyhe

CHILIHEADMOD
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 1809
Images: 99
Dołączył(a): 5 maja 2011, o 16:57
Lokalizacja: U królowej na kolanach
Pochwały: 6
Highscores: 3
Papryki:

Re: Szynka drobiowa- parzona

Postprzez ras13 » 22 kwi 2013, o 18:20

Suchy jest ale następnym razem zrobię mix piersi z innymi kawałkami kurczaka.
Avatar użytkownika
ras13

MŁODY CHILIHEAD
 
Posty: 539
Images: 312
Dołączył(a): 6 cze 2011, o 19:16
Lokalizacja: whitestock
Pochwały: 2
Papryki:

Re: Szynka drobiowa- parzona

Postprzez Psyhe » 9 maja 2013, o 11:12

Nie robiłem ze dwa lata tym sposobem wędlinki ale wyszło pyyyszniutkie :D
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Obrazek
Avatar użytkownika
Psyhe

CHILIHEADMOD
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 1809
Images: 99
Dołączył(a): 5 maja 2011, o 16:57
Lokalizacja: U królowej na kolanach
Pochwały: 6
Highscores: 3
Papryki:

Re: Szynka drobiowa- parzona

Postprzez Polishteam » 9 maja 2013, o 13:26

Psyhe może coś więcej napiszesz, bo kupiłem se schab i mam ochotę z nim się pobawić anifuck
Avatar użytkownika
Polishteam

GOD OF CHILIHEAD
SUPER CHILIHEAD
 
Posty: 1180
Images: 451
Dołączył(a): 13 kwi 2011, o 10:18
Pochwały: 4
Highscores: 1
Papryki:

Re: Szynka drobiowa- parzona

Postprzez Psyhe » 9 maja 2013, o 13:41

No dobra to może napiszę plus minus jak to robiłem

Mięso to wieprzowinka 0,6 kg
Mięsko pokroiłem na kostki takie 2x2 cm wrzuciłem do maszyny do robienia chleba i na mieszaniu dodawałem
łyżeczkę peklosoli ,pieprz cayenne, spory ząbek czosnku posiekany,szczyptę czosnku niedzwiedziego i majeranek
Gdy całość się fajne "wymasowała" odstawiłem na dobę do lodóki
Na drugi dzień znowu dałem na mieszanie i dolałem łyżeczkę rozpuszczonej żelatyny w odrobinie wody (galaretka musi być!)
Zapakowałem w szynkowar i znowu na dobę do lodówki (nie wiem po co ale tak robią)
Potem parzenie 1 godzinę w 80-u stopniach

Nie chciało mi się jakoś specjalnie szukać przepisów i bawić robiłem wszystko na "oko" ale wyszło elegancko :)

Następnym razem będzie wersja z papryką , chcę aby były wewnątrz spore kawałki ,ale muszę to obmyślić jak to zrobić
Obrazek
Avatar użytkownika
Psyhe

CHILIHEADMOD
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 1809
Images: 99
Dołączył(a): 5 maja 2011, o 16:57
Lokalizacja: U królowej na kolanach
Pochwały: 6
Highscores: 3
Papryki:

Poprzednia strona

Powrót do Nasze przepisy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości

cron