Przepisy by 4ndrew
Napisane: 22 lut 2013, o 10:56
Pozwoliłem sobie założyć wątek z moimi prepisami .
Na pierwszy ogień idzie :
Pasta Jejeczna z Avocado i EE
składniki :
7 świezych wiejskich jaj średniej wielkości
2 wyselekcjonowane (średnio miekkie) spore Avocado
1 cebula średniej wielkości
0.5 cytryny
4 ząbki czosnku (Polskiego)
2 łyżki Majonez Babuni
2 łyżki Majonez Kielecki
1 łyżeczka chrzanu
sól
pieprz
marynowane papryczki Explosive Ember
sposób przygotowania :
Obieramy jajka , cebule, czosnek, avocado itd.
Avocado kroimy w kostke dosc grubą i wrzucamy do miski , skrapiamy cytryną i blendujemy na papkę . Czosnek rozgniatamy i siekamy na jak najmniejsze kawałeczki i wrzucamy do miski. Cebule kroimy w drobną kosteczke i dorzucamy do całości , to samo robimy z jajkami ugotowanymi na twardo i wcześniej obranymi ze skorupek .
Solimy wszystki i pieprzymy , mieszamy dokładnie i dodajemy majonezy i łyżeczkę chrzanu .
Smakujemy i doprawiamy ewentualnie do smaku (sol/pieprz/czosnek/chrzan) .
Przykrywamy folia i wstawiamy do lodóweczki na kilka h .
Degustacja :
Najlepiaj pasta smakuje na tostach lub pieczywie razowym ale spokojnie możemy nia gruba smarować dowolne pieczywo.
Na posmarowane pastą pieczywo dorzucamy obficie marynowane Explosiv Embery.
Jak ktos nie lubi ostrego , bardzo dobrze tez smakuje na wierzchu papryka słodka czy pomidorek .
Smacznego , foty dorzuce przy degustacji
Na pierwszy ogień idzie :
Pasta Jejeczna z Avocado i EE
składniki :
7 świezych wiejskich jaj średniej wielkości
2 wyselekcjonowane (średnio miekkie) spore Avocado
1 cebula średniej wielkości
0.5 cytryny
4 ząbki czosnku (Polskiego)
2 łyżki Majonez Babuni
2 łyżki Majonez Kielecki
1 łyżeczka chrzanu
sól
pieprz
marynowane papryczki Explosive Ember
sposób przygotowania :
Obieramy jajka , cebule, czosnek, avocado itd.
Avocado kroimy w kostke dosc grubą i wrzucamy do miski , skrapiamy cytryną i blendujemy na papkę . Czosnek rozgniatamy i siekamy na jak najmniejsze kawałeczki i wrzucamy do miski. Cebule kroimy w drobną kosteczke i dorzucamy do całości , to samo robimy z jajkami ugotowanymi na twardo i wcześniej obranymi ze skorupek .
Solimy wszystki i pieprzymy , mieszamy dokładnie i dodajemy majonezy i łyżeczkę chrzanu .
Smakujemy i doprawiamy ewentualnie do smaku (sol/pieprz/czosnek/chrzan) .
Przykrywamy folia i wstawiamy do lodóweczki na kilka h .
Degustacja :
Najlepiaj pasta smakuje na tostach lub pieczywie razowym ale spokojnie możemy nia gruba smarować dowolne pieczywo.
Na posmarowane pastą pieczywo dorzucamy obficie marynowane Explosiv Embery.
Jak ktos nie lubi ostrego , bardzo dobrze tez smakuje na wierzchu papryka słodka czy pomidorek .
Smacznego , foty dorzuce przy degustacji