Strona 16 z 17

Re: Pizza

PostNapisane: 28 kwi 2015, o 15:44
przez wlodizw
forumowe... a czy to jakaś różnica?

Re: Pizza

PostNapisane: 28 kwi 2015, o 15:53
przez Fartuch
Nie ma większej, ale swoje to taka wisienka na torcie :lol: forumowe też git <chili>

Re: Pizza

PostNapisane: 28 kwi 2015, o 15:59
przez wlodizw
Od MM.MM kupiłem 5kg i zamarynowałem. Ten cudowny user zawsze cudowną zieloną Jalapeño sprzedaje za grosze. Towar pierwsza klasa!!!







Post zawiera lokowanie produktu :roll:

Re: Pizza

PostNapisane: 28 kwi 2015, o 16:18
przez Fartuch
Haha dobrze, że ulokowałeś ten produkt w poście, będę wiedział teraz co i jak jak przyjdzie wrzesień <thumright> :mrgreen:

Re: Pizza

PostNapisane: 6 cze 2015, o 17:42
przez g0ska
w to sobotnie popołudnie gdy czas pozwala i chęci można stworzyć coś tak pysznego :) ze znajomym @ wlodizw

Ciasto z oregano
mozzarella
kurczak
oliwki
pieczarka
Bronowiecka
cebulka

pizza przed.jpg

pizza po.jpg

Re: Pizza

PostNapisane: 7 cze 2015, o 11:46
przez wlodizw
wlodi ciasto kulał to wiadomo, że pyszna :P

Re: Pizza

PostNapisane: 8 cze 2015, o 17:04
przez CATALAYA
Kolej na mnie. Przepis wołkowy: viewtopic.php?f=6&t=231#p2704

3 szklanki mąki
1 szklanka letniej wody, w której rozpuszczamy 30 g drożdży
2 łyżki oliwy z oliwek
1,5 łyżeczki soli
po łyżeczce tymianku i bazylii

ciasto wyrobione przy znacznym udziale pomagiera Kasztelana

9529

ciasto wyrośnięte + lista składników a min salami pepperoni oraz chorizzo i sos do pizzy

sos:

Składniki
ilość sztuk: 1 duża pizza
175 g koncentratu pomidorowego
350 ml (1 i 1/2 szklanki) wody
80 ml (1/3 szklanki) oliwy z oliwek extra virgin
2 ząbki czosnku, zgniecione
sól do smaku
pieprz do smaku
1/2 łyżki suszonego oregano
1/2 łyżki suszonej bazylii
1/2 łyżki suszonego rozmarynu, rozdrobnionego

9530

ciasto na blasze na papierze do pieczenia

9531

sosik + serki mozzarella i gouda

9532

gotowa do wypieku, połowa dla dzieci i połowa na wypasie dla mnie bo żona w robocie :twisted:
Pizzę wstawić do piekarnika nagrzanego na 250 stopni i piec ok. 15 do 20 minut.

9533

efekt końcowy: OMFG kozak. NIE PROFANOWAĆ KETCHUPEM <klaps>

9534

Re: Pizza

PostNapisane: 9 cze 2015, o 11:12
przez Seblite88
zaje... ale smaka mam teraz :(

Re: Pizza

PostNapisane: 14 lis 2015, o 17:42
przez ras13
Pierwsza własna pizza w życiu, ciasto wg. Wolka, sos z przecieru z własnych pomidorów do tego swoje zioła suszone.
Obrazek

Re: Pizza

PostNapisane: 9 lut 2016, o 07:25
przez wolek68
Dziś Międzynarodowy Dzień Pizzy! :-)