Potrzebujemy:
-1pierść z kurczaka lub indyka (300-500g)
-cynamon
-cury
-1szt Lemon Droop
-Oliwa z oliwek
-Ketchup
-sól
Zaczynamy od pokrojenia w kostkę piersi z kurczaka/indyka.
Pokrojoną pierś, wrzucamy na rozgrzaną patelnię i solimy (patelnie możemy posmarować delikatnie oliwą z oliwek, jednak ja tego nie robię).
Gdy mięso z piersi zacznie się dusić, podlewamy całość wodą, tak by nie przywierało do patelni, a ładnie się dusiło (ok. 2minut).
Po delikatnym podduszeniu kurczaka, do całości dodajemy 2-3łyżeczki cury i pozostawiamy nadal pod przykrywką.
W międzyczasie kroimy papryczkę (mi najlepiej pasuje do całości LemonDroop, jednak można zastosować go inną paprykę).
Pokrojoną paprykę wrzucamy pod pokrywkę, tak by dusiła się z naszym kurczakiem, a także dodajemy do tego łyżeczkę cynamonu.
Gdy mięso będzie miękkie i uduszone, do całości ląduje 1-2łyżki keczupu, wszystko zostaje pod pokrywką na 2-3minuty.
Danie można podawać z Naturalnym Ryżem i Pastą Awokado.
(niestety nie jestem posiadaczem aparatu, nie mam jak uwiecznić całości, gdy będę miał okazję uzupełnię przepis o zdjęcia )