Włoska zupa Jarzynowa

Przepisy na potrawy nie tylko ostre

Włoska zupa Jarzynowa

Postprzez Polishteam » 29 gru 2012, o 13:55

Wzorowałem się na przepisie Makłowicza, ale go zmodyfikowałem.

Składniki:
- 1,5 litra rosołu
- puszka czerwonej fasoli (ja użyłem tej z tygodnia meksykańskiego)
- puszka pomidorów
- 100 gram boczku
- 1 cebula
- 1 marchew
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- ser parmezan
- oliwa z oliwek
- makaron

2210
Boczek i warzywa kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy.

2211
Na patelnię wlewamy oliwę i podsmażamy boczek. Następnie dodajemy cebulę, marchew i chwilę mieszamy. Dorzucamy czosnek i jeszcze chwilę podsmażamy.

2212
Do patelni dolewamy około 0,5l rosołu i dusimy z 10 minut.
Następnie przerzucamy wszystko do garnka, dodajemy pomidory i fasolę oraz resztę rosołu. Gotujemy na małym ogniu około godzinki. Na koniec doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.

2213
Podajemy z makaronem, na wierzch posypując startym parmezanem.

Jak wyjdzie nam gęsta to nawet makaron jest zbędny :)

SMACZNEGO.
Avatar użytkownika
Polishteam

GOD OF CHILIHEAD
SUPER CHILIHEAD
 
Posty: 1180
Images: 451
Dołączył(a): 13 kwi 2011, o 10:18
Pochwały: 4
Highscores: 1
Papryki:

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Powrót do Nasze przepisy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości