Śledzie Gajowego

Przepisy na potrawy nie tylko ostre

Śledzie Gajowego

Postprzez Polishteam » 27 gru 2012, o 18:32

- Paczka płatów śledziowych (Lisner w oleju 220g)
- garść suszonych grzybów
- słoiczek koncentratu
- średnia cebula
- tymianek, majeranek, jałowiec, oregano, kolendra, liść laurowy, ziele angielskie, rozmaryn
- sól, pieprz
Przyprawy dodajemy wg. własnego gustu i uznania. Polecam mieszankę myśliwską, ciężko dostać ale jest idealna do tej potrawy.

Grzyby moczymy około godzinki, potem wylewamy wodę, zalewamy świeżą i gotujemy do miękkości. Śledziki wyjmujemy z oleju , opłukujemy i kroimy.

2205
Cebulkę w piórka i szklimy na oleju, dodajemy pokrojone grzyby i wszystko razem dusimy kilka minut.

2206
Dodajemy koncentrat, cukier,oraz przyprawy. próbujemy i doprawiamy wg. uznania. Jeśli jest zbyt gęsta dolewamy wodę z moczenia grzybów.

2207
Następnie schładzamy zalewę i zalewamy nią śledzie w słoiku. Odkładamy do lodówki na minimum 24 godziny.

2208
Po tym czasie możemy podawać


SMACZNEGO
Avatar użytkownika
Polishteam

GOD OF CHILIHEAD
SUPER CHILIHEAD
 
Posty: 1180
Images: 451
Dołączył(a): 13 kwi 2011, o 10:18
Pochwały: 4
Highscores: 1
Papryki:

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Powrót do Nasze przepisy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości