Strona 2 z 2

Re: Jalapeno Poppers

PostNapisane: 30 gru 2013, o 08:58
przez wlodizw
Sargento Garcia napisał(a):Takie Jalapenio (tylko bez boczku) można sobie zamówić jako starter w restauracji Sphinx - są zajepyszne <thumright>

W The Mexican też za 16,90 zł i jest ich pięć. Ale te adminowe zdecydowanie lepsze.

Re: Jalapeno Poppers

PostNapisane: 4 sty 2014, o 20:27
przez Sargento Garcia
no ba!

Re: Jalapeno Poppers

PostNapisane: 24 gru 2014, o 05:52
przez Samael071
Na zdjeciu nr 3 oprocz sera i boczku jest cos jeszcze,ale nie ma tego w przepisie :) Co to jest ? Maslo ?

Re: Jalapeno Poppers

PostNapisane: 24 gru 2014, o 07:52
przez Polishteam
Samael071 napisał(a):Na zdjeciu nr 3 oprocz sera i boczku jest cos jeszcze,ale nie ma tego w przepisie :) Co to jest ? Maslo ?


Jak to nie ma:
"Dodajemy ser Mascarpone i wszystko razem mieszamy na jednolitą masę."

Re: Jalapeno Poppers

PostNapisane: 19 wrz 2016, o 18:45
przez Pawlak
Mi nie chciało to w ogóle wyjść.
Planowałem zrobić jalapy z mozzarellą, ale za cholerę nie mogłem ich zapanierować.
Kombinowałem w każdą stronę, ale panierka za kazdym razem spadała.
Z mąka, bez mąki, podwójnie, potrójnie. Nic.
Postanowiłem zrobić je w takim razie w cieście.
Tutaj też nie było lekko.
Dopiero przy bardzo gęstym cieście utrzymało się ono na papryce podczas smażenia.

Efekt taki: z części papryk wypłynął cały ser, straciły całkowicie ostrość po kontakcie z goracym olejem (zdziwiło mnie to).
Te na których zostało ciasto utrzymały swoją ostrość.

Więcej się chyba na to nie porwę, albo zmatowię jakoś skórę jalapeno przed panierowaniem ;)

Re: Jalapeno Poppers

PostNapisane: 27 wrz 2016, o 12:17
przez Polishteam
Dziwne, mi się panierka udała bez problemu. W jakiej kolejności panierowałeś ?

Re: Jalapeno Poppers

PostNapisane: 27 wrz 2016, o 15:38
przez Pawlak
Kilka opcji próbowałem.
Mąka, jako, bułka.
Jajko, mąka, jajko, bułka.

Może gorszy dzień miałem.