Strona 1 z 2

Jalapeno Poppers

PostNapisane: 22 paź 2012, o 15:33
przez Polishteam
Będziemy potrzebować:
- Jalapeno
- ser cheddar
- serek mascarpone
- boczek parzony
- mąka, jajko, bułka tarta
- olej do smażenia

2062

Papryki myjemy i przecinamy na pół (można też nie przecinać do końca) a następnie usuwamy środek.

2063

Ścieramy ser na tarce, kroimy boczek w drobną kostkę i wrzucamy do miski.

2064

Dodajemy ser Mascarpone i wszystko razem mieszamy na jednolitą masę.

2065

Następnie faszerujemy nasze papryczki a następnie łączymy aby powstała nam cała papryka.

2066

Następnie panierujemy: mąka, jajko, bułka tarta, jajko, bułka tarta

2067

W tej postaci możemy je zamrozić

2068

Wrzucamy na średnio rozgrzany oleje na około 2- 3minuty.

2069

Najlepiej zrobić do nich Dip

2070

Smacznego.

Re: Jalapeno Poppers

PostNapisane: 22 paź 2012, o 16:05
przez wlodizw
Stwierdzam, że zacne bo żem je wpitalał <thumright>

Re: Jalapeno Poppers

PostNapisane: 22 paź 2012, o 17:38
przez Zdun87
no to już wiem co zrobić z Jalapeno, które nie wylądowało w wędzarni. Wygląda bardzo apetycznie :D

Re: Jalapeno Poppers

PostNapisane: 22 paź 2012, o 17:52
przez ras13
Ale super przepis! Świetnie to wygląda i smakuję pewnie kozacko.

Re: Jalapeno Poppers

PostNapisane: 22 paź 2012, o 18:31
przez Psyhe
Admin wie co zrobić z jalapkiem :D
Super przepis <thumright>

Re: Jalapeno Poppers

PostNapisane: 22 paź 2012, o 19:06
przez vcore
Przepis bardzo fajny, sam robiłem niegdyś podobnie - z tym że ciasto z mąki kukurydzianej i pszennej (al'a nuggets). Mam też małą radę - jeśli ktoś postanowi mrozić, to nie polecam wrzucać zamrożonych na zbyt mocno rozgrzany olej bo zanim środek zdąży choćby się rozmrozić to zewnętrzna panierka będzie spalona, albo po prostu wcześniej rozmrozić i doprowadzić do temperatury pokojowej ;)

Re: Jalapeno Poppers

PostNapisane: 5 lis 2012, o 16:45
przez xlukaszox
Przepis rewelka muszę spróbować tylko że z cherry <thumright> <chili>

Re: Jalapeno Poppers

PostNapisane: 7 lis 2012, o 00:07
przez telep_lbn
Pięknie to wygląda. Szkoda, że w tym roku nie miałem gatunków, których wielkość nadawałaby się do takiego dania ;(

Re: Jalapeno Poppers

PostNapisane: 28 gru 2013, o 16:48
przez czarli92
zarąbiste jedzonko ! tylko kurde zapomniałem o mące :x
z sosikiem z domowego keczupu na bazie papryk+ majonez i pare suszonych bird's eye wyszło mega !

Obrazek

Obrazek

Re: Jalapeno Poppers

PostNapisane: 29 gru 2013, o 23:24
przez Sargento Garcia
Polishteam napisał(a):Będziemy potrzebować:
- Jalapeno
- ser cheddar
- serek mascarpone
- boczek parzony
- mąka, jajko, bułka tarta
- olej do smażenia
...
Smacznego.


Takie Jalapenio (tylko bez boczku) można sobie zamówić jako starter w restauracji Sphinx - są zajepyszne <thumright>