Strona 2 z 3

Re: Bhutella

PostNapisane: 27 paź 2012, o 11:14
przez Syndi
no jakoś moje - mimo że trzymane w lodówce nie jest twarde...
a ci jak wyszło smakowo?

Re: Bhutella

PostNapisane: 27 paź 2012, o 12:15
przez hanka
kolejną zrobię na powidłach śliwkowych, zobaczymy jak wyjdzie

Re: Bhutella

PostNapisane: 27 paź 2012, o 15:35
przez wlodizw
Dziś wcinam sobie z krakersami.

krakersy.jpg


Konsystencja jak masła czekoladowego, smak fajny. Najpierw słodka czekolada z lekką nutką pomarańczy... a po czasie bhucik daje o sobie lekko znać. Wygląd na krakersach nie zachęca zbytnio do szamunku :D

Re: Bhutella

PostNapisane: 28 paź 2012, o 20:55
przez hanka
8łyżek powideł śliwkowych+ 1tabliczka gorzkiej czekolady+ 4bhuty

całość pomieszana w kąpieli wodnej, nie chciało mi się blednować, więc tylko pokroiłam papryki drobno.

smaruje się elegancko, na kaca ambrozja.





ps. mam kaca. umieram.

Re: Bhutella

PostNapisane: 10 gru 2012, o 14:40
przez Charoshi
Bardzo fajna sprawa. Zrobiłem wg przepisu, ale dodałem czekoladę 60%, a bhuty suszone, wcześniej namoczone. Ostrość na idealnym poziomie - coś jakby ze 30.000 shu:)
Smakowo też fajnie - idealna do herbatników, czy innych ciasteczek. No i na kanapkę ofkos.
Konsystencja wyszła mi fajna. Z jednej strony gęsta, a z drugiej bardzo łatwo się smaruje.
Z wyglądu jak rasowa kupa. Kolorystycznie ciemniejsza od tego, co wyszło Włodiemu. Po prostu jak ciemny stolec:)
Gdy zarzuciłem dwie stołowe łychy na talerzyk, położyłem na stole i powiedziałem, że sam zrobiłem - mina gości bezcenna:)

Re: Bhutella

PostNapisane: 10 gru 2012, o 16:04
przez xlukaszox
O kurna nie ogrnąłem tego przepisu a nutelle uwielbiam wpierdzielać muszę spróbować tego przepisu :D

Re: Bhutella

PostNapisane: 10 gru 2012, o 17:31
przez sic
No przepis jest zacny, co prawda próbowałem kiedyś tą wersje co hanka robiła na powidłach ale musze przyznać że całkiem smaczne to było :)

Jutro machnę z pomarańczami tak jak jest w oryginale i zobaczę co z tego wyjdzie

Re: Bhutella

PostNapisane: 11 gru 2012, o 16:16
przez Danio
Postanowiłem również zrobić mam nadzieje , że po zastygnięciu będzie lepsze :roll:

Re: Bhutella

PostNapisane: 11 gru 2012, o 17:05
przez karlos
Gorzka czekolada okruchy bhuta. Jemy normalnie bhuta zagryzamy czekoladą :P polecam, bo nie trzeba się dodatkowo bawić.

Re: Bhutella

PostNapisane: 11 gru 2012, o 17:14
przez sic
... po przeżuciu wypluwamy i smarujemy kanapkę tak samo jak nutellą ;)