Bhutella

Przepisy na potrawy nie tylko ostre

Re: Bhutella

Postprzez Syndi » 27 paź 2012, o 11:14

no jakoś moje - mimo że trzymane w lodówce nie jest twarde...
a ci jak wyszło smakowo?
Obrazek Obrazek
Avatar użytkownika
Syndi

CHILIHEADMOD
SUPER CHILIHEAD
 
Posty: 1304
Images: 52
Dołączył(a): 16 maja 2011, o 16:13
Lokalizacja: wieś niedaleko od Stolicy
Pochwały: 20
Highscores: 1
Papryki: ...są dla mnie najważniejszą przyprawą

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Re: Bhutella

Postprzez hanka » 27 paź 2012, o 12:15

kolejną zrobię na powidłach śliwkowych, zobaczymy jak wyjdzie
Wsadzę ci głowę do pralki.
Avatar użytkownika
hanka

VIP
MŁODY CHILIHEAD
 
Posty: 518
Dołączył(a): 8 maja 2011, o 13:52
Lokalizacja: kraków
Papryki:

Re: Bhutella

Postprzez wlodizw » 27 paź 2012, o 15:35

Dziś wcinam sobie z krakersami.

krakersy.jpg


Konsystencja jak masła czekoladowego, smak fajny. Najpierw słodka czekolada z lekką nutką pomarańczy... a po czasie bhucik daje o sobie lekko znać. Wygląd na krakersach nie zachęca zbytnio do szamunku :D
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
trans-8-metylo-N-wanilino-6-nonenamid rządzi


Obrazek
Avatar użytkownika
wlodizw

VIP
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 2311
Images: 114
Dołączył(a): 19 kwi 2011, o 10:10
Lokalizacja: Łódź
Pochwały: 7
Papryki: lubię jeść i lubię jak mnie po nich piecze tu i tam...

Re: Bhutella

Postprzez hanka » 28 paź 2012, o 20:55

8łyżek powideł śliwkowych+ 1tabliczka gorzkiej czekolady+ 4bhuty

całość pomieszana w kąpieli wodnej, nie chciało mi się blednować, więc tylko pokroiłam papryki drobno.

smaruje się elegancko, na kaca ambrozja.





ps. mam kaca. umieram.
Wsadzę ci głowę do pralki.
Avatar użytkownika
hanka

VIP
MŁODY CHILIHEAD
 
Posty: 518
Dołączył(a): 8 maja 2011, o 13:52
Lokalizacja: kraków
Papryki:

Re: Bhutella

Postprzez Charoshi » 10 gru 2012, o 14:40

Bardzo fajna sprawa. Zrobiłem wg przepisu, ale dodałem czekoladę 60%, a bhuty suszone, wcześniej namoczone. Ostrość na idealnym poziomie - coś jakby ze 30.000 shu:)
Smakowo też fajnie - idealna do herbatników, czy innych ciasteczek. No i na kanapkę ofkos.
Konsystencja wyszła mi fajna. Z jednej strony gęsta, a z drugiej bardzo łatwo się smaruje.
Z wyglądu jak rasowa kupa. Kolorystycznie ciemniejsza od tego, co wyszło Włodiemu. Po prostu jak ciemny stolec:)
Gdy zarzuciłem dwie stołowe łychy na talerzyk, położyłem na stole i powiedziałem, że sam zrobiłem - mina gości bezcenna:)
Gdy kaszanki brak...w oku się czai łza...

Kto gorszy w Dżudo, ten krwawi dużo!
Avatar użytkownika
Charoshi

UŻYTKOWNIK
 
Posty: 188
Dołączył(a): 9 maja 2011, o 10:24
Lokalizacja: Żyrardów
Papryki:

Re: Bhutella

Postprzez xlukaszox » 10 gru 2012, o 16:04

O kurna nie ogrnąłem tego przepisu a nutelle uwielbiam wpierdzielać muszę spróbować tego przepisu :D
Avatar użytkownika
xlukaszox

SUPER CHILIHEAD
 
Posty: 1217
Images: 280
Dołączył(a): 19 cze 2011, o 16:01
Lokalizacja: Ziemia Lubelska
Pochwały: 12
Papryki: http://www.hot-chili.com

Re: Bhutella

Postprzez sic » 10 gru 2012, o 17:31

No przepis jest zacny, co prawda próbowałem kiedyś tą wersje co hanka robiła na powidłach ale musze przyznać że całkiem smaczne to było :)

Jutro machnę z pomarańczami tak jak jest w oryginale i zobaczę co z tego wyjdzie
Avatar użytkownika
sic

CHILIHEAD TEAM
CHILIHEAD
 
Posty: 714
Dołączył(a): 5 maja 2011, o 17:32
Lokalizacja: Silesia
Pochwały: 2
Papryki:

Re: Bhutella

Postprzez Danio » 11 gru 2012, o 16:16

Postanowiłem również zrobić mam nadzieje , że po zastygnięciu będzie lepsze :roll:
Avatar użytkownika
Danio

ROZKRĘCA SIĘ
 
Posty: 118
Images: 9
Dołączył(a): 18 maja 2011, o 17:43
Lokalizacja: Tomaszów Maz.
Papryki:

Re: Bhutella

Postprzez karlos » 11 gru 2012, o 17:05

Gorzka czekolada okruchy bhuta. Jemy normalnie bhuta zagryzamy czekoladą :P polecam, bo nie trzeba się dodatkowo bawić.
kocham chili pod każdą postacią :)
Obrazek
Jeśli lubisz chili i cycki to kliknij w baner powyżej <chili>
MIEJSCE NA SPAM--->
Avatar użytkownika
karlos

VIP CHILIHEAD
 
Posty: 2098
Images: 28
Dołączył(a): 5 maja 2011, o 14:39
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 1
Papryki:

Re: Bhutella

Postprzez sic » 11 gru 2012, o 17:14

... po przeżuciu wypluwamy i smarujemy kanapkę tak samo jak nutellą ;)
Avatar użytkownika
sic

CHILIHEAD TEAM
CHILIHEAD
 
Posty: 714
Dołączył(a): 5 maja 2011, o 17:32
Lokalizacja: Silesia
Pochwały: 2
Papryki:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze przepisy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron