Kowbojski odpowiednik schabowego Jest tak samo popularny na poludniu USA jak schabowy w Polsce.
Skladniki:
-filet wolowy albo cielecy. Mieso musi byc dobrej jakosci, bez tluszczu itp. 100% miesa. najlepiej 1-1.5cm grubosci
-pieprz, sol, sos sojowy(sos jest niobowiazkowy)
- maka
-jajko
-bulka tarta
napier... mieso tluczkiem tak jak do schabowego. Do jajka dodajemy sol, pieprz i lyzeczke sosu sojowego i mieszamy. Mieso posypujemy swiezo mielonym pieprzem, obtaczamy w mace, jajku i na koniec w bulce tartej. Smazymy na oleju albo tluszczu wolowym przez 2-3 minuty z kazdej strony. Mieso powinno byc soczyste i nie moze byc twarde. Smakuje jeszcze lepiej jak jest polane ulubionym ostrym sosem
Narazie fotka z google ale jutro znowu zrobie steaka i wrzuce fotke