Pikantne czerwone curry

Przepisy na potrawy nie tylko ostre

Pikantne czerwone curry

Postprzez G_R » 18 maja 2011, o 16:26

Łyżeczka nasion kozieradki podsmażona na oleju, do tego 2 cebule, czosnek, starty korzeń imbiru. Smażyć do zezłocenia. Dodajemy zmielone nasiona kolendry, pomidory bez skórki (dałem puszkę), chilli w proszku, sól. Smażymy kilka minut. Dodajemy podwójną pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę i smażymy ok 10 min. Dodajemy pokrojoną w kawałki po pół zielonej i czerwonej papryki oraz pokrojone 3 świeże zielone chili <chili> . Dusimy do miękkości na małym ogniu.
Smacznego <cheers>
Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa.
Avatar użytkownika
G_R

MŁODY CHILIHEAD
 
Posty: 480
Images: 0
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 10:58
Lokalizacja: 8 minut na południe od Wrocławia
Papryki:

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Powrót do Nasze przepisy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości