Strona 1 z 1

kurczak w chili - porady

PostNapisane: 31 mar 2012, o 21:23
przez maillo93
moje ulubione danie z chili jest takie:
kurczaka pokroić w kostke do miseczki wrzucić dodać troche posiekanej cebuli doprawić zostawić na pare godzin.
Potem na patelnie podsmarzyć dodać chili dusić chwile potem śmietany troche i gotowe.

i moje pytanie kiedly lepiej dodać chili na końcu tak jak pisałem czy na początku tak aby się przeszło razem z mięsem?

Re: kurczak w chili - porady

PostNapisane: 31 mar 2012, o 21:24
przez V3rtyX
A nie mozesz dodac na poczatku i na koncu?

Re: kurczak w chili - porady

PostNapisane: 31 mar 2012, o 21:25
przez Syndi
Albo spróbuj raz dodać na początku, a następnym razem na końcu i wtedy zobaczysz który lepiej smakuje!

Re: kurczak w chili - porady

PostNapisane: 1 kwi 2012, o 06:43
przez karlos
Na końcu będzie chyba najlepiej ;)

Re: kurczak w chili - porady

PostNapisane: 3 kwi 2012, o 16:59
przez 4ndrew
ja zawsze dodaje na poczatku do oliwy/oleju z czosnkiem i innymi ziolami (zeby oliwa cala przeszla przyprawami) , a potem opowiazkowo chili i czasem jeszcze czosnek na koncu ;].

jak sie doda tylko na poczatku to bedzie malo ostre niestety bo pod wplywem duzej temp traci na mocy znacznie :/