kurczak w chili - porady

Przepisy na potrawy nie tylko ostre

kurczak w chili - porady

Postprzez maillo93 » 31 mar 2012, o 21:23

moje ulubione danie z chili jest takie:
kurczaka pokroić w kostke do miseczki wrzucić dodać troche posiekanej cebuli doprawić zostawić na pare godzin.
Potem na patelnie podsmarzyć dodać chili dusić chwile potem śmietany troche i gotowe.

i moje pytanie kiedly lepiej dodać chili na końcu tak jak pisałem czy na początku tak aby się przeszło razem z mięsem?
Avatar użytkownika
maillo93

MAŁOMÓWNY
 
Posty: 54
Dołączył(a): 9 mar 2012, o 19:44
Papryki:

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Re: kurczak w chili - porady

Postprzez V3rtyX » 31 mar 2012, o 21:24

A nie mozesz dodac na poczatku i na koncu?
'Królestwo Boże jest w was i wokół was... nie w pałacu z drewna i kamienia. Królestwo Boże jest w was i wokół was... nie w budynkach z drewna i z kamienia. Rozłup kawałek drewna, a będę tam
Ktokolwiek odkryje znaczenie tych prawd nie zazna śmierci.
Avatar użytkownika
V3rtyX

SUPER CHILIHEAD
 
Posty: 1302
Images: 79
Dołączył(a): 24 maja 2011, o 12:56
Papryki:

Re: kurczak w chili - porady

Postprzez Syndi » 31 mar 2012, o 21:25

Albo spróbuj raz dodać na początku, a następnym razem na końcu i wtedy zobaczysz który lepiej smakuje!
Obrazek Obrazek
Avatar użytkownika
Syndi

CHILIHEADMOD
SUPER CHILIHEAD
 
Posty: 1304
Images: 52
Dołączył(a): 16 maja 2011, o 16:13
Lokalizacja: wieś niedaleko od Stolicy
Pochwały: 20
Highscores: 1
Papryki: ...są dla mnie najważniejszą przyprawą

Re: kurczak w chili - porady

Postprzez karlos » 1 kwi 2012, o 06:43

Na końcu będzie chyba najlepiej ;)
kocham chili pod każdą postacią :)
Obrazek
Jeśli lubisz chili i cycki to kliknij w baner powyżej <chili>
MIEJSCE NA SPAM--->
Avatar użytkownika
karlos

VIP CHILIHEAD
 
Posty: 2098
Images: 28
Dołączył(a): 5 maja 2011, o 14:39
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 1
Papryki:

Re: kurczak w chili - porady

Postprzez 4ndrew » 3 kwi 2012, o 16:59

ja zawsze dodaje na poczatku do oliwy/oleju z czosnkiem i innymi ziolami (zeby oliwa cala przeszla przyprawami) , a potem opowiazkowo chili i czasem jeszcze czosnek na koncu ;].

jak sie doda tylko na poczatku to bedzie malo ostre niestety bo pod wplywem duzej temp traci na mocy znacznie :/
Avatar użytkownika
4ndrew

CHILIHEAD
 
Posty: 840
Images: 519
Dołączył(a): 16 mar 2012, o 09:52
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 5
Papryki: omnomnom


Powrót do Nasze przepisy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

cron