Składniki :
1 kg wołowiny
bulion wołowy ( 250ml)
2 cebule
pomidory w puszce
mały koncentrat pomidorowy
3 papryczki chilli
2 papryki
3 ząbki czosnku
pieprz, sól
6 kostek gorzkiej czekolady
PRZEPIS:
Wołowinę pokroić w dużą kostkę, posypać pieprzem i wrzucić na patelnię.
Mocno zrumienić, w końcowym etapie smażenia dodać pokrojoną cebulę, czosnek, paprykę i papryczki chili (można usunąć nasiona by danie miało łagodniejszy smak). Całość dalej smażyć przez około 5 minut, następnie wlać bulion i zagotować.
Przełożyć do garnka, dodać pomidory i koncentrat, doprawić i dusić około godziny. Po tym czasie dodać pokruszoną czekoladę, zostawić bez przykrycia,odparować sos.
http://zasmakujswiata.pl/recipe/wolowin ... ksykansku/