Wołowina po meksykańsku

Przepisy na potrawy nie tylko ostre

Wołowina po meksykańsku

Postprzez qielbux » 28 lut 2012, o 11:24

Składniki :
1 kg wołowiny
bulion wołowy ( 250ml)
2 cebule
pomidory w puszce
mały koncentrat pomidorowy
3 papryczki chilli
2 papryki
3 ząbki czosnku
pieprz, sól
6 kostek gorzkiej czekolady

PRZEPIS:
Wołowinę pokroić w dużą kostkę, posypać pieprzem i wrzucić na patelnię.

Mocno zrumienić, w końcowym etapie smażenia dodać pokrojoną cebulę, czosnek, paprykę i papryczki chili (można usunąć nasiona by danie miało łagodniejszy smak). Całość dalej smażyć przez około 5 minut, następnie wlać bulion i zagotować.

Przełożyć do garnka, dodać pomidory i koncentrat, doprawić i dusić około godziny. Po tym czasie dodać pokruszoną czekoladę, zostawić bez przykrycia,odparować sos.


http://zasmakujswiata.pl/recipe/wolowin ... ksykansku/
http://camacho.pl Najzajebiściejszy sklep z ostrymi sosami i przyprawami. Słowem - kulinarny orgazm Chilihead'a :D
Avatar użytkownika
qielbux

MAŁOMÓWNY
 
Posty: 96
Images: 1
Dołączył(a): 4 sty 2012, o 10:41
Lokalizacja: Wwa
Papryki:

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Powrót do Nasze przepisy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości