Hungarian Black & Czech Black

Odmiany należące do Capsicum annuum

Hungarian Black & Czech Black

Postprzez Syndi » 27 lis 2011, o 20:58

Nazwa: Hungarian Black (Purple Hungarian)
Gatunek: c. annuum
Skala ostrości 1-10: 3 - 4
Kraj pochodzenia: Węgry
Wielkość owoców: dł. 5 - 10 cm, szer. 2 - 4 cm
Kolorystyka: zielona poprzez czarny do purpurowo-czerwonej
Wysokość krzaka: 60 - 90 cm

Informacje:
- kwiaty fioletowe, liście posiadają fioletowe żyłki;
- stosunkowo szybko dojrzewają;
- max ostrości mają dojrzałe owoce, czarne są delikatne;
- znakomicie nadają się do jedzenia na surowo, jak również do marynowania (mogą być pokrojone jak Jalapeno nachos);
- w przeciwnieństwie do Jalapenos - w smaku są bardziej kwaskowe i mniej słodkie;
Hungar_Black.png


Poniżej odmiana Czech Black
- ta co próbowałem miała ostrość 2-3, a niektóre strąki przy końcówce nawet 0.
Obrazek
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Obrazek Obrazek
Avatar użytkownika
Syndi

CHILIHEADMOD
SUPER CHILIHEAD
 
Posty: 1304
Images: 52
Dołączył(a): 16 maja 2011, o 16:13
Lokalizacja: wieś niedaleko od Stolicy
Pochwały: 20
Highscores: 1
Papryki: ...są dla mnie najważniejszą przyprawą

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Powrót do Capsicum annuum

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości