Strona 3 z 3

Re: Jalapeño & Chipotle

PostNapisane: 10 sie 2015, o 18:21
przez Butcher
Najpierw pęka skóra, później owoc się wybarwia.

I, na boga... paprykami

Re: Jalapeño & Chipotle

PostNapisane: 10 sie 2015, o 19:48
przez Mr. Ed
Butcher napisał(a):I, na boga... paprykami

Drugi Wlodi się znalazł :D

Nie na wszystkich odmianach jalapeno pojawiają się te charakterystyczne spękania. Niektóre pozostają gładkie cały czas.

Jalapeno możesz wsuwać zarówno zielone jak i wybarwione. Czerwone są ostrzejsze, ale dla niektórych forumowiczów czekanie, aż się wybarwią, jest bluźnierstwem :)

Re: Jalapeño & Chipotle

PostNapisane: 10 sie 2015, o 20:22
przez Syndi
Mr. Ed napisał(a):Czerwone są ostrzejsze, ale dla niektórych forumowiczów czekanie, aż się wybarwią, jest bluźnierstwem :)

- na surowo do pochrupania - czerwone smaczniejsze, bo słodkie;
- do guacamole lub slasa verde TYLKO zielone;
- a na pizzę można i jedne i drugie - będzie bardziej kolorowo!

Re: Jalapeño & Chipotle

PostNapisane: 10 sie 2015, o 20:25
przez Psyhe
Czerwone polecam uwedzić i chipotle :D

Re: Jalapeño & Chipotle

PostNapisane: 5 lis 2017, o 17:40
przez thejerkoos
Jeśli chodzi o chipotle - jakie są lepsze? Zielone czy czerwone? Wg. mnie lepiej wyglądają zielone, niestety nie miałem okazji spróbować, natomiast czerwone są bardzo dobre i zastanawiam się czy warto spróbować zrobić?

Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka

Re: Jalapeño & Chipotle

PostNapisane: 7 lis 2017, o 06:05
przez Marek_
Kolego spójrz na post wyżej.
A tak przy okazji to jakie są wasze sprawdzone/ulubione odmiany jalapeno?

Re: Jalapeño & Chipotle

PostNapisane: 22 maja 2023, o 12:25
przez Nostromo
Nigdy nie widziałem w sumie czerwonego Jalapeno.

https://spam.spam.spam.lovely.spam/

Re: Jalapeño & Chipotle

PostNapisane: 22 maja 2023, o 15:56
przez Mr. Ed
Witamy nowego reklamiarza.

Nostromo napisał(a):Nigdy nie widziałem w sumie czerwonego Jalapeno.

https:/spam.spam.spam.lovely.spam/


Żegnamy nowego reklamiarza.