Strona 1 z 1

Jaki sprzęt kupić?

PostNapisane: 2 paź 2018, o 10:32
przez Antygona
Zajmuję się troszkę robieniem sosów domowymi sposobami. Muszę sobie kupić osobne naczynie w których będę gotował sosy. Czytałem troszkę, że [Spam! Spam! Spam! Lovely spam! - przyp. red.] będą idealne, ponieważ nie pochłaniają zapachów. Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii i moglibyście coś doradzić?

Re: Jaki sprzęt kupić?

PostNapisane: 2 paź 2018, o 15:54
przez qrzak
Używam patelni z powłoką grafitową, są dużo tańsze i coraz bardziej dostępne w dużych sklepach.
Dużo gotuję, ale pierwsze wrażenie używania tych patelni jest szokujące, chwilę zajmuje przyzwyczajenie się do tego, że jedzenie się po nich po prostu ślizga. Podobno są nie do zdarcia, nam się udało zrobić jakimś cudem małe uszkodzenie powierzchni, ale nie zauważyłem, żeby miało to wpływ na przywieranie. Można śmiało mieszać widelcem i nie robi to na niej większego wrażenia. Polecam zrobić na tym naczyniu karmel albo jajecznicę. Future is now :D

Re: Jaki sprzęt kupić?

PostNapisane: 5 paź 2018, o 17:57
przez Waski92
Ja robiłem sos na bazie Habanero w normalnym garnku codziennego użytku po czym tylko przelany gorącą wodą, a następnie normalnie umyty. Moja dziewczyna która nie cierpi ostrego nic nie mówi, że przeszło ostrością.
Jednak ponad 3 godziny gotowałem tego diabła :mrgreen: