Strona 1 z 1

Marynowane papryczki - pomoc!

PostNapisane: 10 lis 2014, o 18:40
przez michalg
Witam.
Zamarynowałem papryczki w marynacie używanej, której zawsze używam do marynowania "zwykłych" papryk. Marynowałem jalapenos i cherry. Cherry wyszły spoko natomiast jalapenos tak jakby straciły cały miąższ (jak się je je czuć samą skórkę między zębami). Część jalepenos były przecinane aby zmieściły się do słoiczków, wszystkie papryki były natomiast nakłute. Czy jest jakiś sposób aby w trakcie marynowania utrzymać jędrność papryczek tak aby nie została sama skórka?

Re: Marynowane papryczki - pomoc!

PostNapisane: 10 lis 2014, o 18:42
przez Psyhe
Gotowałeś ? Zaleć gorącą zalewą wyparzone słoiki z paprykami, zakrecić

Re: Marynowane papryczki - pomoc!

PostNapisane: 10 lis 2014, o 18:51
przez 4ndrew
moze to nie byle jalapeniasy ;)

Re: Marynowane papryczki - pomoc!

PostNapisane: 10 lis 2014, o 18:51
przez sic
przegrzane/zagotowane....

papryki i słoiki sparz, zalej gorącą zalewa, 15min w piekarniku, potem dokręcasz wieczka, chop do góry nogami iiiiii nawet za pół roku są jędrne jak cycki 20-latki :D

Re: Marynowane papryczki - pomoc!

PostNapisane: 11 lis 2014, o 11:45
przez michalg
Na pewno są to jalapenos. Papryk nie gotowałem. Umyłem je upchałem do słoiczka, dodałem przypraw, marchewkę, cebulę, czosnek itp i zalałem gorącą zalewą. Później były pasteryzowane.

Re: Marynowane papryczki - pomoc!

PostNapisane: 11 lis 2014, o 11:57
przez Psyhe
No to może je przegotowałeś podczas pasteryzowania