Strona 1 z 2

Jak zminimalizować zapach habanero?

PostNapisane: 21 lip 2014, o 09:36
przez horus
Witam, mam problemik: nie za bardzo podchodzi mi zapach habanero, czy jest sposób aby go zmniejszyć? Czy suszone mają mniej intensywny zapach?

Re: Jak zminimalizować zapach habanero?

PostNapisane: 21 lip 2014, o 09:38
przez Oui
W smaku dalej będzie bejca. Po prostu nie jedz habanero.

Re: Jak zminimalizować zapach habanero?

PostNapisane: 21 lip 2014, o 19:12
przez horus
To jak żyć?

-- 22 lip 2014, o 17:13 --

Zdaje się, że łyżeczka majonezu rozwiązała problem :)

Re: Jak zminimalizować zapach habanero?

PostNapisane: 22 lip 2014, o 20:04
przez mih000
Tak, suszone raczej tylko ostrosc daja. Przynajmniej u mnie

Re: Jak zminimalizować zapach habanero?

PostNapisane: 22 lip 2014, o 20:06
przez Oui
Ja dalej czuje ten smak, nawet jak wysuszę. Owszem jest mniej intensywny, ale dalej brrrrr! Tyle papryk jest, habanek nie trzeba na siłę wcinać jak nie smakuje. ;)

Re: Jak zminimalizować zapach habanero?

PostNapisane: 22 lip 2014, o 20:24
przez ras13
Przecież o to w tym chodzi ! :D mmmmmmm co za smak i aromat, żadna papryka jej nie równa.

Re: Jak zminimalizować zapach habanero?

PostNapisane: 22 lip 2014, o 21:03
przez horus
Oui napisał(a):Ja dalej czuje ten smak, nawet jak wysuszę. Owszem jest mniej intensywny, ale dalej brrrrr! Tyle papryk jest, habanek nie trzeba na siłę wcinać jak nie smakuje. ;)

Jak napisałem wcześniej - niewielka ilość majonezu złagodziła zapach i smak bardzo mocno, szkoda, że nie pasuje on do wszystkich sosów :)
Mi się wydaje, że ten zapach to podbija ocet. Ciekawe czy to tylko moje, subiektywne odczucie?

Re: Jak zminimalizować zapach habanero?

PostNapisane: 22 lip 2014, o 23:32
przez mih000
Ale mielisz papryke po wysuszeniu?

Re: Jak zminimalizować zapach habanero?

PostNapisane: 23 lip 2014, o 08:03
przez horus
Suszone dopiero mam zamiar użyć :), wcześniej tylko surowe. Polecasz zmielić?

Re: Jak zminimalizować zapach habanero?

PostNapisane: 23 lip 2014, o 10:15
przez mih000
Tak. Ew zostawic otwarty sloiczek zmielonej do zwietrzenia.