Jakie i jak suszyć?

Re: Jakie i jak suszyć?

Postprzez bifu » 22 sie 2017, o 15:41

Ooooo wielkie dzięki. <thumright>
Avatar użytkownika
bifu

MAŁOMÓWNY
 
Posty: 98
Images: 208
Dołączył(a): 22 lip 2016, o 11:34
Lokalizacja: Ropczyce
Pochwały: 3
Papryki:

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Re: Jakie i jak suszyć?

Postprzez Borys » 22 sie 2017, o 20:17

Ja suszę w suszarce do owoców/grzybów, im dłużej w niższej temperaturze, tym więcej zachowują aromatu (II stopień suszenia 3-4 godziny, potem I stopień kilkanaście godzin)
Avatar użytkownika
Borys

ROZGADANY
 
Posty: 290
Dołączył(a): 8 lip 2013, o 16:51
Lokalizacja: Masovia
Pochwały: 28
Papryki: 50 tys - 800 tys SHU

Re: Jakie i jak suszyć?

Postprzez nonac » 21 sie 2018, o 08:57

No to jeszcze raz odkopię temat;) Powoli zabieram się za suszenie lemon dropów, habanero i naga khorika, bo nie nadążam zjadać. Myślę, że użyję suszarki do warzyw, tylko zastanawiam się czy lepiej wkładać całe i dłużej podsuszyć, czy je pochlastać wstępnie. Czy to ma w ogóle jakieś znaczenie?
Avatar użytkownika
nonac

NOWY
 
Posty: 17
Dołączył(a): 19 lut 2018, o 22:59
Papryki:

Re: Jakie i jak suszyć?

Postprzez qrzak » 21 sie 2018, o 12:53

Koniecznie je pokrój. W całości Ci nigdy nie wyschną.
Avatar użytkownika
qrzak

MAŁOMÓWNY
 
Posty: 97
Images: 140
Dołączył(a): 29 sie 2017, o 18:23
Pochwały: 4
Papryki:

Re: Jakie i jak suszyć?

Postprzez Kubeq » 23 sie 2018, o 22:17

Poprzekrawaj na połówki.
Avatar użytkownika
Kubeq

MAŁOMÓWNY
 
Posty: 76
Dołączył(a): 18 maja 2016, o 10:17
Lokalizacja: Ruda Śląska, Bytom
Pochwały: 1
Papryki: Głównie chinensy i annumy

Re: Jakie i jak suszyć?

Postprzez nonac » 25 sie 2018, o 10:13

Dzięki, tak zrobię:)
Avatar użytkownika
nonac

NOWY
 
Posty: 17
Dołączył(a): 19 lut 2018, o 22:59
Papryki:

Poprzednia strona

Powrót do Porady

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość