Witam, dodaję tutaj filmik, był już na wcześniejszym forum, jest i tu
Filmik u góry a teraz lekki opis/sprostowanie
Był to mój (oraz kolegi) pierwszy kontakt z papryką ostrzejszą,
niż zwykłe Thai Chili
Papryka jak widać i słychać na filmie to Bhut Jolokia, świeża,
własnego "chowu", myślę, że z należytą ostrością (dbałem
o słońce, nawożenie itp). Jak na początek zjedliśmy po ćwiartce,
było ciężko ale jak na pierwszy raz porwaliśmy się na dość głęboką
wodę Następnym razem spróbujemy po całej Oprócz tego z
ostrzejszych mam jeszcze własnej produkcji 7-Pod, Chocolate Bhut Jolokia,
Trinannd Scorpion, Indian PC-1 i takie tam, już troszkę słabsze, jak
Caribbean Red, Habanero White Pearl itp, więc jeszcze dużo testowania przede
mną, każdym kolejnym filmikiem postaram się pochwalić
Aha, w filmie wystąpił błąd merytoryczny w kwestii "najostrzejszej papryki",
co jak wiadomo jest już nie aktualne, lecz obraz kręcony był po alkoholu, a
to doprowadziło do błędu.
Miłego oglądania, ps, ja to ten z brodą