Dzięx Justysia za przesyłkę...
Na wejście spróbowałem (przed obiadem, żeby nie zakłócać smaku) pół tej papryki, i takie są moje wrażenia smakowe:
- ostrość oceniłbym na 8;
- smak subiektywnie oceniam na: początkowo słodki, następnie lekko korzenny przypominający Bishopa i dopiero po chwili wyraźnie chinensowy - i jest to naprawdę bardzo smaczna papryka;
- zapach delikatny chinensowy;
- ścianki cienkie, sprężyste;
- pestki ułożone jak w typowym Scotch Bonnet, ale wszystkie w górnej części papryki;
- ogonek typowy dla chinense.
Jak widać na fotce, jest to na pewno c.chinense lub krzyżówka z przewagą genów chinense - zresztą to widać po ułożeniu pestek na błonach. Przepraszam za nieestetyczne ogryzione zdjęcie
P3020217.JPG
...tyle ode mnie
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.