Re: Wędzarka tanim kosztem
Napisane: 13 kwi 2015, o 20:35
A ta podpuszczka jakoś specjalnie się nazywa czy obojętnie jaką kupować?
W zeszły weekend w 4 godziny postawiłem wędzarnie z 20 sztuk trylinki, trochę ziemi, blachy i kilku desek. Pierwsze kiełbasy i wędliny uwędzone.
Robiłem podobnie to Twego opisu z tą różnicą, że kiełbaskę wędziłem 2 x po 3 godziny,
Wędlinki 16 godzin (6+10). Temperatura dymienia chyba była niższa bo ręką śmiało mogłem trzymać przy hakach (kolejny zakup to będzie termometr)
Z chęcią teraz bym spróbował serka
W zeszły weekend w 4 godziny postawiłem wędzarnie z 20 sztuk trylinki, trochę ziemi, blachy i kilku desek. Pierwsze kiełbasy i wędliny uwędzone.
Robiłem podobnie to Twego opisu z tą różnicą, że kiełbaskę wędziłem 2 x po 3 godziny,
Wędlinki 16 godzin (6+10). Temperatura dymienia chyba była niższa bo ręką śmiało mogłem trzymać przy hakach (kolejny zakup to będzie termometr)
Z chęcią teraz bym spróbował serka