Mój pierwszy sezon, przy którym będę w końcu od początku do końca, także mam nadzieję że będzie legancko.
1. Aji White Fantasy - 5K do 10K SHU
2. Aji Panca Lima - 1K do 1,5K SHU
3. Agronaldo De Asti - 20K do 50K SHU
4. Big Bomb - 2K do 4K SHU
5. Buena Mulata - 30K do 50K SHU
6. Bola - 100 do 3K SHU
7. BORG 9 Chocolate - 1MLN+ SHU
8. Bleeding Heart - 1MLN+ SHU
9. BBM X SRM3 - 1,9MLN+/- SHU
10. BRMX Mustard - 200K do 400K SHU
11. Chile de Onza - 1,5K do 2,5K SHU
12. CGN 21500 - 10K do 30K SHU
13. Cheiro Roxa - 10,5K do 80K SHU
14. Chocolate Ghost Jami - 1,5MLN+/- SHU
15. Erotica - 100K do 350K SHU
16. Fish - 5K do 30K SHU
17. Gator Jigsaw - 1,5MLN+ SHU
18. Hallows Eve - 800K do 1MLN SHU
19. Jay's Pink - 800K do 1MLN(?) SHU
20. Jay Weaver Bhut Jolokia - 125K do 200k SHU
21. Jalapeño Zapotec - 5K do 8K SHU
22. Jalapeño Conchos - 4K do 8K SHU
23. Jalapeño Mucho Nacho - 4K do 8K SHU
24. Jalapeño Dieghito - 5K do 7K SHU
25. Jalapeño Azabache - 5K do 10K SHU
26. Jalapeño Chernobyl - 1K SHU
27. Jalapeño Deadpool - 6K - 25K(?) SHU
28. Jalapeño Jalastar - 13K SHU
29. Jalapeño Goliath - 4K do 8K SHU
30. Jalapeño Telica - 5K SHU
31. Jalapeño Numex Vequero - 25K do 35K SHU
32. Jalapeño Numex Primavera - 7,5K do 9,5K SHU
33. Jalapeño Farmers Market - 4K do 8K SHU
34. KS White Thai - 40K do 600K SHU
35. Kalugeritsa - 3K do 7K(?) SHU
36. Kathumby - 5K do 10K SHU
37. Lantern De Foc - 30K do 50K SHU
38. Naga Smooky Rainbow - 30K do 50K SHU
39. Orange Jes - 4K do 8K(?) SHU
40. Pimientos de Padrón - 2,5K SHU
41. Pockmark Orange - 850K do 1,2MLN SHU
42. Sugar Rush Stripey - 50K do 100K SHU
43. Rocoto Turbo Pube - 120K+ SHU
44. Shishito - 200 do 1K SHU
45. Swiss Chocolate Cross - 350K do 450K SHU
46. Testanera - 900K SHU
47. Turkish Flower Biber - 100K SHU
48. Yaki Blue Fawn - 600K do 800K SHU
49. Mojo Blackie - 750K SHU
50. Purple Cacho - 5K do 10K SHU
51. BBG7 Chocolate - 1MLN+ SHU
Większość już pokiełkowała, myślę że jutro zacznę przesadzanie; zresztą podłoże mam już elegancko przygotowane: po 40% ziemia i kokos, i po 10% wermikulit i perlit, już dwa razy wodą z lekka zlane, w celu obniżenie podłoża.
Jakoś w połowie, może pod koniec lutego idę na działeczkę przekopać podłoże z poprzedniego sezonu; myślę też żeby wtedy dorzucić do podłoża fusy po kawie, skorupki po jajkach i może jeszcze mikoryzę do papryk/pomidorów, akurat będzie to wszystko miało czas aby się uaktywnić przez te dwa miesiące; co o tym myślicie?
przy okazji zobaczę jakie jeszcze mam możliwości dookoła foliaka na różne inne wynalazki, bo mam parę cosiów co chciałbym posadzić, tylko pierw trzeba ogarnąć co z tego mogę sadzić poza folią itd.