Strona 2 z 2

Re: Hydroponicznie i tradycyjnie - solymr - sezon 4 - 2019

PostNapisane: 14 sie 2019, o 11:24
przez solymr
Zamiast galerii


Odmiany widoczne na filmie:
- Royal Gold
- Rezha Maceonian (Vezeni Piperka)
- Bhut Jolokia (Ghost Pepper)
- Sugar Rush Peach
- KS Lemon Starrburst
- Rocoto Cap 1696
- Scotch Bonnet Red
- Brazilian Starfish
- Jalapeno Mexico
- Jalapeno Big
- Bahamian Goat

Re: Hydroponicznie i tradycyjnie - solymr - sezon 4 - 2019

PostNapisane: 7 wrz 2019, o 15:42
przez solymr
Wczorajszy zbiór, odmiany: - Rezha Macedonian - Jimmy Nardello - Jalapeño Big - Royal Gold - Lemon Drop - Bahamian Goat - KS Lemon Starrburst - Brazilian Starfish - MOA Scotch Bonnet Red - Fatalii Gourmet Jigsaw
Waga: 0.8 kg
15628

Re: Hydroponicznie i tradycyjnie - solymr - sezon 4 - 2019

PostNapisane: 21 wrz 2019, o 18:45
przez solymr
Dziejszy zbiór to ponad 1.5 kg papryczek chili (odmiany: Jalapeno Big, Jalapeno Mexico, Sugar Rush Peach, Lemon Drop, Tangerine Bell, Fatalii Gourmet Jigsaw, Red Savina, Bahamian Goat, KS Lemon Starrburst, Brazilian Starfish, Royal Gold) i około 0.5 kg papryki słodkiej (Jimmy Nardello, Parade).
15633

Spoiler:

Re: Hydroponicznie i tradycyjnie - solymr - sezon 4 - 2019

PostNapisane: 5 paź 2019, o 14:09
przez solymr
Chyba najlepsze wydanie mojej białej hybrydy w pokoleniu F3

15649
Spoiler:

Re: Hydroponicznie i tradycyjnie - solymr - sezon 4 - 2019

PostNapisane: 9 paź 2019, o 18:40
przez solymr
Wczorajszy zbiór po ostatnich przymrozkach, niestety większość krzaków nie przeżyła i nie doczekała polskiej złotej jesieni :(

Ponad 0.4 kg papryczek chili (odmiany: Bahamian Goat, Brazilan Starfish, Fatalii Gourmet Jigsaw, Habanero Red Savina, Moruga Caramel, Pink Tiger, Rocoto Cap 1696, Royal Gold, Sugar Rush Peach, Tangerine Bell) i około 0.4 kg papryki słodkiej (Jimmy Nardello, Parade).

15663

W tym roku zebrałem do tej pory 3,3 kg chili i 2,9 kg słodkiej

Re: Hydroponicznie i tradycyjnie - solymr - sezon 4 - 2019

PostNapisane: 9 paź 2019, o 18:51
przez peterkarol
Cześć,
Ile krzaczorów miałeś?

Re: Hydroponicznie i tradycyjnie - solymr - sezon 4 - 2019

PostNapisane: 10 paź 2019, o 18:07
przez solymr
31 chili na działce w wiaderkach pod chmurką, ale 5 nie dało żadnych owoców oraz 10 słodkich odmian.
7 ostrych na balkonie, ale na razie tylko jeden krzak oberwałem (Carolina Reaper) a 6 nadal sobie rośnie, przymrozek na szczęście je ominął. Wkrótce ostatni zbiór w tym roku balkonowych odmian (moja biała hybryda F3, 7 Pot Primo, Murupi Amarela, Pimenta da Neyde, Rouge Noir i SRTSL X BBG7 Orange Bleeder)

Re: Hydroponicznie i tradycyjnie - solymr - sezon 4 - 2019

PostNapisane: 10 paź 2019, o 22:07
przez peterkarol
O to spoko <thumright>

U mnie spośród 24 szt. w foliaku zebrałem papryki z połowy, m.in. Czech Black, Buena Mulata, Thunder Mountain, Cayenne Long Red, Habanero orange. Pozostałe przemarzły, albo w ogóle nie wykształciły owoców.
Szkoda, bo trochę pracy włożyłem, ale to moja wina bo obudziłem się późno (początek lipca), zanim przesadziłem je z doniczek, pod folię.

Za to te, co zostały w doniczkach, w domu na parapecie, wydały fajne papryczki. Na dwóch krzaczkach, to drugi raz zbiorę niebawem (Czech Black, Buena Mulata), a czekam na wybarwienie m.in. Cayenne Long Red i 7 Pot Red - załącznik.
Na krzaku naliczyłem dzisiaj 45 tych bombek :D Kilka się ładnie wybarwiło, to zebrałem.
Powiedz, jest szansa na całkowity wzrost i wybarwienie?

Re: Hydroponicznie i tradycyjnie - solymr - sezon 4 - 2019

PostNapisane: 11 paź 2019, o 07:46
przez solymr
Super, myślę, że spokojnie się wybarwią, teraz co prawda jest mniej godzin słońca, ale najbliższe dni będą ciepłe i słoneczne. A od zawiązania się owocu do wybarwienia mija minimum 40 dni <chili>

PS. Każdy rok to nowe doświadczenia, które zaowocują w przyszłości. Najważniejsze by pamiętać o błędach i nie popełniać ich ponownie :)

Re: Hydroponicznie i tradycyjnie - solymr - sezon 4 - 2019

PostNapisane: 27 paź 2019, o 18:32
przez solymr
Ostatni zbiór w tym sezonie. Skończyła się polska złota jesień. Murupi Amarela (białe u góry), 7 Pot Primo (czerwone po lewej z przewagą mini), Rouge Noir (czerwone z czarnymi przebarwieniami) i Pimenta Da Neyde (fioletowo czarne u dołu). 3/4 z nich zrobiłem ostry sos, a resztę suszę.
15678
W tym roku zebrałem 3,7 kg chili i 2,9 kg słodkiej