Strona 1 z 1

KOKORRR GrowLog #2'2018

PostNapisane: 9 lip 2018, o 18:28
przez kokorrr
W tym roku w tunelu trochę więcej odmian, głównie Jalapeno, idealna do marynowania, wędzenia, najbardziej nam podchodzi ;) Z nawożenia był jedynie obornik na wiosnę, podlewanie kropelkowe. Pierwsze papryki już zebrane, kilka Jalapeno i Cayenne <chili> :-P
Po posadzeniu:
Obrazek
Obrazek
Aktualnie:
Obrazek
Obrazek

7 Pot
Obrazek

Bhut Jolokia Red
Obrazek

Bhut Jolokia Yellow
Obrazek

Bhut Yollokia White
Obrazek

Cayenne
Obrazek

Habanero brown
Obrazek

Habanero White
Obrazek

Peters Pepper
Obrazek

Trinidad Moruga Red
Obrazek

Jalapeno conchos:
Obrazek

Re: KOKORRR GrowLog #2'2018

PostNapisane: 9 lip 2018, o 18:32
przez ch4
Kokorrr,
Nie ładują się zdjęcia.
Masz je na serwerze w kontekście chronionym (wymagającym zalogowania)

Re: KOKORRR GrowLog #2'2018

PostNapisane: 9 lip 2018, o 18:35
przez kokorrr
Dzięki, już poprawione ;)

Re: KOKORRR GrowLog #2'2018

PostNapisane: 9 lip 2018, o 19:08
przez Chillibizon
Bardzo ładne papryczunie:) Jak wedzisz jalapeno, masz jakąś specjalną wedzarenke?

Re: KOKORRR GrowLog #2'2018

PostNapisane: 9 lip 2018, o 20:23
przez kokorrr
Przyznam się, że majstrem od wędzenia jest dziadek ;) ma murowaną wędzarnię, wędzi w niej już kilkadziesiąt lat. Wędzenie trwa ok 5-6h potem dosuszanie, niestety temperatury Ci nie podam bo termometru nie ma, ustawiana jest "na oko". Drewno różne, wiem, że często używa drewna drzew owocowych. Papryki są mega do doprawiania sosów, zalane sosem i potrzymane w słoiku miękną i są naprawdę niezłe.

Re: KOKORRR GrowLog #2'2018

PostNapisane: 9 lip 2018, o 22:08
przez Chillibizon
Dzięki za dobre rady, to co piszesz grzmi <chili> interesująco. Chciałbym wędzoną papryczkę dodać do pasty z wędzonej makreli, siekanej cebulki, startego jajka na twardo oraz majonezu :mrgreen: