CH4 / 2017
Napisane: 15 sty 2017, o 14:09
Witam serdecznie w kolejnym roku
W poprzednich sezonach naliczyłem się w sumie ponad 50 różnych odmian papryk, ale ten rok będzie inny.
Nie planuję już żadnych nowych odmian, ale za to skupię się na tych, które miałem w poprzednich latach moich paprykowych przygód i wybierając te, które zrobiły na mnie najlepsze wrażenie pod względem kulinarnym oraz dekoracyjnym.
A zatem w sezonie 2017 w kategorii "użytkowej" na balkonie zagoszczą:
Metoda kiełkowania od lat ta sama.
A zatem sezon 2017 ogłaszam za otwarty
W poprzednich sezonach naliczyłem się w sumie ponad 50 różnych odmian papryk, ale ten rok będzie inny.
Nie planuję już żadnych nowych odmian, ale za to skupię się na tych, które miałem w poprzednich latach moich paprykowych przygód i wybierając te, które zrobiły na mnie najlepsze wrażenie pod względem kulinarnym oraz dekoracyjnym.
A zatem w sezonie 2017 w kategorii "użytkowej" na balkonie zagoszczą:
- 7 Pot Primo Orange
- Birds Eye Deamon
- Bhut Joloka
- Cayenne Yellow / Golden
- De Arbol
- Habanero Yellow / Big Sun
- Habanero Orange
- HP22B / Carolina Reaper (zimowana)
- Jamaican Hot Yellow
- Lemon Drop
- Naga Morich
- Pimenta da Neyde (zimowana)
- Piri-Piri
- Tabasco Short Yellow / DF.GR1 (dwie duże zimowane sztuki)
- Thai Hot Culinary
- Trynidad Scorpion Moruga Yellow
- Beni Highlands (przezimowane maleństwo, gdyż nie doczekałem się z niej owoców)
- Cuban Black
- Explosive Ember
- Fish Pepper (zimowana)
- Little Elf
- Medusa - 0SHU (druga szansa po nieudanym sezonie 2016)
- Sangria Chili
- The Violet Cables (zimowana)
Metoda kiełkowania od lat ta sama.
A zatem sezon 2017 ogłaszam za otwarty