No to zaczęliśmy
Można lubić zjeść "na otro" i "na ostro". Na "otro" się wcina wtedy, gdy na pyszne jedzonko wylejesz sosik z buteleczki A na "ostro" będzie, jak zjesz pyszne jedzonko ze zdrową salsą na bazie ostrych papryk I to tyle jeśli chodzi o nasze podejście do OSTREJ KUCHNI. Takie jest i nic tego nie zmieni... !
...prowadząc Dos Tacos - Mexican Grill, znając kuchnię Meksyku, różnorodność papryk i ich smaków i lubiąc baaaardzo "na ostro" postanowiliśmy wziąć sprawy w swoje ręce ! Na 99% będziemy pierwszą restauracją w PL, w której serwowane będą dania gdzie ostrość uzyskiwana jest z papryk ze swojej własnej hodowli Ale chwilę musimy poczekać, aż będzie co zbierać
Dzięki uprzejmości Wołka z forum (jeszcze raz wielkie dzięki !) dostaliśmy nasiona, których gatunki chcieliśmy hodować: HABANERO, JALAPEŃO MUCHO NACHO HYBRID, NAGA MORICH I LEMON DROP. Ma być ostro, smacznie i wydajnie z krzaka Takie cele nam przyświecały, gdy decydowaliśmy się w/w gatunki.
W projekt zaangażowaliśmy również zaprzyjaźnionego, zawodowego hodowcę kwiatów , który udostępnił nam miejsce w swojej szklarni, do której przeniesiemy sadzonki gdy już nadejdzie ich czas. Będzie pilnował temperatury, podlewał i opowiadał roślinkom bajki co by im się bezstresowo rosło
Fotki będę wrzucał sukcesywnie...
Aha, nadmienić trzeba, że znajdujemy się pod psychologiczną opieką dwóch doświadczonych hodowców: Wołka i Włodiego, więc przewidywane plony to minimum tona z każdego krzaka
No to do dzieła !
Saludos amigos !