Strona 1 z 1

Black Hungarian za wcześnie?

PostNapisane: 19 sie 2017, o 09:25
przez lampek77
Dzień!

Po tym jak owoce Black H wiszą wybarwione na krzaku od blisko miesiąca, postanowiłem zerwać i spróbować jeden z nich.
Po przekrojeniu owoc był dość twardy, w zapachu i smaku (bez choćby lekkiego pieczenia) czuć było.. hmmm, mocną niedojrzałość.
Pytanie: ile Hungarian musi wisieć żeby być zdatnym?!Obrazek

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

Re: Black Hungarian za wcześnie?

PostNapisane: 19 sie 2017, o 11:13
przez Borys
Tak zdecydowanie za wcześnie. Wybarwia się na kolor szkarłatny, więc jeszcze trochę cierpliwości :) do miesiąca powinny się wybarwić.
Są na tym poziomie ostrości co jalapeno, a dojrzałe całkiem aromatyczne, zwłaszcza zapach.