Cześć,
Noszę się z zamiarem kupna suszarki do warzyw i owoców (nie mylić z suszarką do włosów) i chciałbym się zapytać przede wszystkim na co zwracać uwagę. Widziałem że mają różną moc pracy oraz że niektóre posiadają regulowaną temperaturę pracy i tu pytanie... moc wiadomo wezmę pewnie największą ale co z tym termostatem, jedne mają 2-3 poziomy grzania a inne mają termostat z możliwością ustawienia temperatury, przy suszeniu to pewnie bajer ale...
- mniej więcej jaką temperaturę stosujecie do suszenia Waszych paprykowych zbiorów
- czy suszycie z gniazdami nasiennymi
ad.1 susz do dodania później do potraw
ad.2 susz do zmielenia na puder
- czy susz przed dodaniem do potraw namaczacie w wodzie przed dodaniem o potrawy?
I pytanie z innej beczki, czy nasiona dodają ostrości czy to taki mit (chodzi mi o to czy ta sama papryka dodania do potrawy bez pestek da ten sam efekt co dodania z pestkami)
Z góry dziękuję za odpowiedzi.