Strona 8 z 11

Re: Whisky

PostNapisane: 17 mar 2013, o 20:02
przez wolek68
Wczorajszy prezent wysuszony razem z kobietką :)
foto 026a.jpg

Re: Whisky

PostNapisane: 17 mar 2013, o 21:53
przez nynek
Ja polecam bourbon Elijah Craig. Aromat jest obłędny i można na nim poprzestać. Wanilia i migdały aż szczypią po nosie. Jeśli chodzi o smak to wraz ze wzrostem temperatury jego profil zmienia się nie do poznania. Rewelacja.

Obrazek

Re: Whisky

PostNapisane: 17 mar 2013, o 21:55
przez allergik180
uwielbiam cole z Whisky bo po tym mam dobre wytryski :D

Re: Whisky

PostNapisane: 17 mar 2013, o 23:29
przez nynek
Przykre...

Re: Whisky

PostNapisane: 13 kwi 2013, o 22:29
przez Syndi
kurde, trafiłem chyba już wreszcie na swój smak...
Obrazek

Re: Whisky

PostNapisane: 13 kwi 2013, o 22:36
przez wlodizw
Piłem. Nawet znośna. I tania nawet. Nie polecam w gotowych drinach puszkowych.

WL&C.jpg

Moja fota.
W drinach syf straszliwy.

Re: Whisky

PostNapisane: 13 kwi 2013, o 22:37
przez Syndi
nie, nie, nie... ja nie profanuję łychy kolą, zresztą koli nie lubię

Re: Whisky

PostNapisane: 17 kwi 2013, o 19:15
przez Syndi
tego wynalazku nie polecam!, i nie dajcie się nabrać na jakiś bełkot z etykiety w stylu: korzenny smak, nutka miodu, itp... w mojej opinii leżakowało to co najwyżej pół roku, bo mocno czuć czysty alkohol od razu po otwarciu. Więcej tego nie kupię i wy tez nie kupujcie. Lepiej dorzucić piątaka i cieszyć się porządnym smakiem szkockiego innego blenda (z tych opisywanych wcześniej).
Obrazek
update:
alkohol nabiera głębi smaku, gdy lód się rozpuści do końca, czyli osiągnie jakieś 30%, wtedy jest nawet dobry.

Re: Whisky

PostNapisane: 18 kwi 2013, o 14:32
przez gagarin
Syndi napisał(a):w mojej opinii leżakowało to co najwyżej pół roku


zeby cos mozna bylo nazwac whisky to musi lezakowac przez co najmniej 3lata..

Re: Whisky

PostNapisane: 18 kwi 2013, o 14:36
przez tomek1491
To jakis przepis, złota zasada czy jak? Bo nie rozumiem. Coś co lezakuje mniej niz 3 lata nie jest whisky?