Strona 1 z 3

Tyskie Klasyczne

PostNapisane: 9 maja 2012, o 10:25
przez wlodizw
23 kwietnia 2012r. światło dzienne ujrzało nowe piwo z Browarów Tyskich.

Tyskie Klasyczne.jpg


Jest to najnowszy produkt z tegoż Browaru warzony w 100% na słodach jęczmiennych (pilzneńskim i karmelowym), chmielu goryczkowym i aromatycznym i drożdżach piwowarskich.

ekstrakt 11% wag , zawartość alkoholu 5% obj.

Fajna, gruba piana ale niezbyt długo się utrzymuje. W smaku czuć lekką goryczkę i uważam, że jest duuużo lepsze od Tyskiego Gronie ale chyba nie jest smaczniejsze niż Tyskie Książęce.
Dobre piwko na grilla do podlania mięsiwa ze względu na goryczkawy smak.

A teraz smutna wiadomość. Nie jest dostępne w całej Polsce. Wyszło tylko na terenie sześciu województw: łódzkiego, opolskiego, małopolskiego, podkarpackiego, śląskiego i świętokrzyskiego.

Re: Tyskie Klasyczne

PostNapisane: 9 maja 2012, o 15:19
przez Zdun87
wlodizw napisał(a):
A teraz smutna wiadomość. Nie jest dostępne w całej Polsce. Wyszło tylko na terenie sześciu województw: łódzkiego, opolskiego, małopolskiego, podkarpackiego, śląskiego i świętokrzyskiego.


cholera jasna to już jawna dyskryminacja :cry: na szczęście jadę w piątek na śląsk to jest jakaś szansa

Re: Tyskie Klasyczne

PostNapisane: 9 maja 2012, o 15:43
przez wlodizw
Zdun87 napisał(a):cholera jasna to już jawna dyskryminacja :cry: na szczęście jadę w piątek na śląsk to jest jakaś szansa


Na śląsku jest dostępne bez problemu i jak czytałem w necie to podbija serca ślązaków. Ja, tak jak pisałem wyżej, wolę Tyskie Książęce ale od Gronie jest zdecydowanie lepsze. Spróbujesz, to sam się wypowiesz. Cena jest porównywalna do Gronie, więc tragedii dla portfela nie ma na szczęście.

Re: Tyskie Klasyczne

PostNapisane: 10 maja 2012, o 08:55
przez gagarin
wlodizw napisał(a):warzony w 100% na słodach jęczmiennych (pilzneńskim i karmelowym), chmielu goryczkowym i aromatycznym i drożdżach piwowarskich.


kurde to ciekawe.. haha.. :D

Re: Tyskie Klasyczne

PostNapisane: 10 maja 2012, o 09:04
przez wolek68
No chyba żartują :) Od kiedy Tyskie używa chmielu hi,hi i naturalnych produktów1

Re: Tyskie Klasyczne

PostNapisane: 10 maja 2012, o 14:46
przez Psyhe
A co nie używają ?

Re: Tyskie Klasyczne

PostNapisane: 10 maja 2012, o 16:14
przez gagarin
bardziej chodzilo mi o to ze niby z czego innego maja robic.. np z drozdzy piekarskich? :P

Re: Tyskie Klasyczne

PostNapisane: 21 maja 2012, o 09:35
przez Charoshi
Dolnej partii pleców nie urywa, ale coś w sobie ma. Koledze bardzo smakował. Jak na produkt koncernu masowego, to jest naprawdę niezłe. U mnie w Żyrardowie go kupiłem. A to jest Mazowieckie, więc może jednak będzie szersza dystrybucja.

Re: Tyskie Klasyczne

PostNapisane: 24 maja 2012, o 17:46
przez Kwax
W Gdańsku w małym, osiedlowym sklepiku też dostępne ;)

Re: Tyskie Klasyczne

PostNapisane: 17 lip 2012, o 20:24
przez AD/HD
jakos nie moge sie przemoc, mdli na widok etykiety, nie dalbym rady..., :P