Opis:
Łagodny sos chili z grillowanych czerwonych papryk Jalapeno o niezwykle delikatnym aromacie i smaku. Idealny do drobiu i wieprzowiny.
Dojrzewający przez 1 rok – 125 ml buteleczka.
Składniki: czerwona paryka Jalapeno, chili, czosnek, sól, cukier, ocet jabłkowy, imbir, zioła, przyprawy, skrobia, sorbinian potasu.
Bardzo dziwny sos, bo z jednej strony ma ciekawy paprykowo-czosnkowy posmak, ale z drugiej jest tak niesamowicie octowy, że ciężko cokolwiek wyodrębnić (ocet jabłkowy nadaje mu dziwnego posmaczku). Bardzo przypomina mi Dave's Roasted Garlic jeśli chodzi o octową kwaśność. Jeśli ktoś nie przepada za octem, to niech omija szerokim łukiem. Jeśli komuś smakował Dave's, to może spróbować - tu też dość mocno czuć czosnek.
Konsystencja rzadka, ostrość na poziomie MA Peri-Peri.
Kupione w Kuchniach Świata za 14.99
Gdy kaszanki brak...w oku się czai łza...
Kto gorszy w Dżudo, ten krwawi dużo!