Strona 1 z 2
Co polecacie?
Napisane:
17 lut 2018, o 20:24
przez Chilitester
Siemka, zawsze miałem zajawke na ostre jedzenie i czesto kupowałem te ostre sosy które były dostępne w sklepie lub jakies papryczki
Ostatnio sie bardziej wkreciłem i kupiłem Dziki Bill Habanero X ( niby najostrzejszy z calej serii ) i powiem wam ze jak jest kopniecie na poczatku to potem tylko zostaje pieczenie na jezyku wiec szału na mnie nie robi. Co polecacie jako krok dalej w sosy? Prosze o propozycje
Pozdrawiam
Re: Co polecacie?
Napisane:
17 lut 2018, o 20:55
przez marko0622
Hmm..Mad Dog 357 Scorpion naprawdę uczciwie pali rurę, możesz spróbować. Jak spróbujesz to daj znać
. No i też podobno Psycho Juice Naga Jolokia jest niezły. Nie wstawiam linków bo mnie zbanują za reklamiarstwo
.
Re: Co polecacie?
Napisane:
17 lut 2018, o 21:57
przez Mr. Ed
Forumowy standard: Mad Dog Inferno. No i seria Blair's (...) Death o stopniowanej ostrości. Może gdzieś trafisz sampler z 3 różnymi buteleczkami, to sobie dobierzesz do preferencji.
Witaj na forum!
Re: Co polecacie?
Napisane:
18 lut 2018, o 01:39
przez Chilitester
Re: Co polecacie?
Napisane:
13 mar 2018, o 02:18
przez avatarek
Podpinam się do tematu.
Man the Fuck Up! Ultra Mega Hot Scorpion & Carolina Reaper - puree paprykowe bez dodatków. - 1,5 mln SHu na oko.
Nada się dla beginnera i amatora, który do tej pory jadłmax Jalapenio lub ostre żarcie u chińczyka, które w sumie wyciskało poty ale nie paliło?
pare kropli do jajecznicy czy do gara z mięchem dla podkręcenia smaku. Celuje w dużo shu by na długo wystarczyło. A może coś innego polecicie?
długo taka butelka może stać po otwarciu?
Re: Co polecacie?
Napisane:
14 mar 2018, o 02:18
przez avatarek
Po co te kpiny? Nie mam doświadczenia więc pytam czy 1,5 mln shu do dokapania potrawy będzie ok czy np jest za mocna i lepiej celować w coś słabszego np 500-800tys shu?
Recz jasna zależy mi też na paprykowym posmaku ale zdaje sobie sprawe, że paprykowy posmak to głównie w lekko pikantnych paprykach a nie tych super mocnych.
Re: Co polecacie?
Napisane:
14 mar 2018, o 07:18
przez mih000
Jeśli zależy Ci na długiej swiezosci sosu i ma byc duzo shu to najlepszy bedzie kiszony z caroliny. Mojemu leci 3 rok w lodowce i wciaz jest OK.
Jak poza lodowka to pudry wchodza tylko w gre.
Re: Co polecacie?
Napisane:
14 mar 2018, o 08:29
przez Chillibizon
Przecież to sprawa indywidualna, niestety na forum nikt nie nauczy Cię smaku, sam spróbuj i podziel się opinią. Ja próbowałem Caroline i smak ma jak gaz pieprzowy, a więc stąd moja odpowiedź. 250k Shu dla mnie wystarcza jak na razie. Jeżeli chcesz żeby na długo starczyło i pewnie najmniej kosztowało, tak się nie da.
Re: Co polecacie?
Napisane:
14 mar 2018, o 14:31
przez avatarek
250 k shu wystarcza Ci na co? na kanapke czy pare kropel do do jajecznicy? pare kropel na cały garnek?
Re: Co polecacie?
Napisane:
14 mar 2018, o 15:19
przez Chillibizon
Nic nie jadłeś nigdzie nie byłeś i nic nie wiesz, na początku wątku masz propozycje sosów ale widzę że nie chcesz wydawać pieniędzy i narzekasz jak stary dziad na bazarze.